Sulyok Tamás nem tud beköltözni az államfői rezidenciára, ugyanis Novák Katalin még mindig ott lakik

Sulyok Tamás nem tud beköltözni az államfői rezidenciára, ugyanis Novák Katalin még mindig ott lakik

Több mint négy hónapja mondatták le Novák Katalint, a Fidesz korábbi köztársasági elnökét, de még mindig nem költözött ki a Béla király úti államfői rezidenciáról. Sulyok Tamást törvény kötelezné arra, hogy ott lakjon.

Novák Katalin február 10-én volt kénytelen lemondani államfői posztjáról, miután kiderült, hogy kegyelmet adott a pedofil bűnsegéd K. Endrének, aki tanúvallomásuk megváltoztatására próbálta rávenni a bicskei gyermekotthon akkori igazgatójának áldozatait. Ennek ellenére a volt köztársasági elnök még mindig használja a közpénzből fizetett államfői rezidenciát, ahova nem tud bek

Sulyok Tamás helyett továbbra is Novák Katalin foglalja az államfői rezidenciát

– számolt be a 444.

A lapnak a környéken lakók május végén jelezték, hogy Novák Katalin még nem költözött ki a Béla király úti ingatlanból.

Sulyok Tamást február 26-án választotta meg az Országgyűlés, és március 5-én át is vette a hivatalt, viszont máig nem költözött be az államfői rezidenciára, pedig arra törvény is kötelezi. Az államfő jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvény 10. paragrafusa alapján a köztársasági elnök elnöki rezidencia használatára nem csak, hogy jogosult, de azt köteles is igénybe venni – emlékeztetett a 444.

Miután kiderült, hogy Sulyok Tamásnak még mindig nem sikerült beköltöznie, a lap május 31-én megkereste Novák Katalin hivatalát az ügyben. Arra is kíváncsiak voltak, hogy luxusnyugdíja mellé kér-e új, állami pénzből fizetett lakást, ami a lemondása körülményei ellenére is jár neki.

Nem tudni, hogy hol lakik a jelenlegi államfő.

A 444 írt a Köztársasági Elnöki Hivatalnak is, hogy megtudják, hol él hivatalosan a jelenlegi államfő, illetve mikor költözhet be Novák Katalin helyére. A Sulyok Tamás június 6-i vasalós posztjában látható csillár és tapéta alapján a fideszes köztársasági elnök a Sándor-palotában lehetett.

(Címlapkép: Sulyok Tamás/facebook)