Akár 2 milliárd forintot is kaphat az adófizetők pénzéből a bukott köztársasági elnök

Akár 2 milliárd forintot is kaphat az adófizetők pénzéből a bukott köztársasági elnök

A fideszes pedofilbotrány egyik vezéráldozata Novák Katalin volt. Orbán Viktor azóta nem mondja ki a nevét, de a felelősséget folyamatosan rá hárítja. Azért Novákot se kezdjük el sajnálni, élete végéig fizethetjük a luxuséletét, közpénzből.

A pedofilbotrány kirobbanása után Novák Katalint kitaszította magából a NER és Orbán Viktor is elengedte kezét. Olyan szinten, hogy a kormányfő a nevét sem hajlandó kimondani (neki már csak „volt köztársasági elnök asszony”). Kitörölték a Fidesz nagykönyvéből, mint annak idején Sztálin csinálta a fényképeken a nemkívánatossá vált kommunista elvtársakkal.

Mielőtt könnyeket ejtenénk az egykor szépreményű, Fidesz-fülbevalós köztársasági elnökért, jobb lesz, ha tisztázzuk, mennyi pénzt is fog még kapni a tőlünk beszedett adókból, közpénzből.

Több mint kétmilliárd forintot kap Novák Katalin élete végéig

– számolta ki a Transparency International Magyarország. Ez abban az esetben történik meg, ha a most 46 éves exelnök megéri a 79. születésnapját, ami a nők születéskor várható élettartamának felel meg. Ugyanis havi bruttó 1,7 millió forintos köztársasági elnöki nyugdíjat fog kapni. Emellett még számos egyéb juttatásra is számíthat. Így összesen még mintegy 33 éven át lesz jogosult havi 5 millió forintnyi összegre, természetesen indexálva.

A hivatalosan is leköszönt Novák Katalinnak nyugdíja mellett jár még:

⚫ állami rezidencia,

⚫ örökös gépkocsihasználat,

⚫ háromfős titkárság,

⚫ kiemelt egészségügyi ellátás és

⚫ évi több tízmilliós jótékonysági keret.

A pedofilbotrány kapcsán lemondatott köztársasági elnöknek sosem lesz gondja a lakhatással, az autózással, és a legjobb orvosok fogják gondját viselni.

Az átlag magyar pedig az egyre kevesebbet érő fizetéséből kénytelen egyre drágábban tankolni, ha van egyáltalán autója, saját lakásról nem nagyon álmodhat, az albérletárak pedig az egekbe szöktek. Eközben Dunaújvárosban fél évre leáll a tüdőgyógyászati ellátás és egy hete nincs víz és fűtés az Uzsoki Kórház egyik osztályán. Mindenkinek, ami jár ugye...

Jellemző, hogy Balog Zoltán fideszes lelkész is elárulta egykori pártfogoltját és közeli kollegináját, Novák Katalint, a pedofilsegítő K. Endrét azonban továbbra is mentegeti.

(Címlapkép: A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök nyilatkozatot tesz a Sándor-palotában 2024. február 10-én. Novák Katalin lemondott az államfői tisztségről. MTI/Sándor-palota)