Újabb segélykérő fordult a helyi politikushoz, mert nem tud megélni havi 23 ezer forintból

Újabb segélykérő fordult a helyi politikushoz, mert nem tud megélni havi 23 ezer forintból

A Jobbik politikusához, dr. Szabó Ervinhez fordult segítségért, az a férfi, akinek elmondása szerint 22 800 forintból kell megélnie havonta. Ennyi pénzből kéne magát és a most érettségizett lányát fenntartania az 54 esztendős férfinak.

“3 szelet kenyerem van meg 1 tojás, ez minden ételünk”

- kezdte az a férfi, aki jelenleg is munkát keres. A most érettségizett lányával együtt ketten, havi 22.800,-Ft-ból kényszerülnek “megélni”.

Hozzátette: “nem egy kunyeráló embertípus", és végső elkeseredésében írt Szabó Ervinnek, mert már úgy érzi, teljesen kilátástalan a helyzete.

"Egy kis segítségre lenne szükségünk, nem tudom kifizetni a közüzemi számláimat, ami már késedelmes, legfőképp a gázszámla. (10000,-Ft) Félek, hogy 1-2 napon belül lekötik, ha nem fizetem ki. Meg szégyellem, de meg kell mondanom, odajutottunk, hogy már nincs mit ennünk."

A férfi könnyeivel küszködve és félszegen mesélt arról, hogy még egy kiló kenyeret vagy 1 liter tejet se tud venni ebből a jövedelemből.

"Én már napok óta csak tiszta kenyeret eszek, hogy amink volt, maradjon a lányomnak.”

Lapunk úgy értesült, hogy az 54 esztendős férfi fel akart menni Békéscsabára, hogy megnézze milyen állást tudnak ajánlani esetleg, de az utazás 1500 forintba kerülne, ezért nem mert kockáztatni, mert ha nem sikerül, akkor még annyi élelmiszert sem tud vásárolni. 

Szabó Ervin, a Jobbik politikusa úgy nyilatkozott az Alfahírnek, hogy vidéken egyre több ember kényszerül ilyen körülmények között élni. 

"Sokan vannak, akik a falvakból egész egyszerűen nem találnak munkát, vagy csupán a minimális összeget kapják meg nyugdíjként. Emellett a gazdasági válság ellenére, bár sokan elvesztették a munkájukat, továbbra is levonják a számláról a végrehajtásokat"

- mutatott rá a problémákra a politikus. 

Az orosházi jobbikos képviselő elmondta, hogy a poszt felkerülése óta már többen is megkeresték, hogy segítenének a férfin, egy építési vállalkozó is jelezte már, hogy szívesen adna neki munkát. 

Korábban szintén Szabó Ervinhez fordult segítségért egy 84 esztendős egykori kórházi ápoló hölgy, aki férjével együtt szorult megsegítésre, nehéz anyagi helyzetük miatt. 

A beteg Etelka néni még betegebb férjével egy mezőhegyesi szükséglakásban próbál meg túlélni, amit egy megörökölt hitel miatt a számlájukra rakott inkasszó szinte ellehetetlenít. A házaspár ügyét az orosházi jobbikos képviselő karolta fel. Azóta rengeteg adomány gyűlt össze az idős házaspárnak.