Méltatlannak tartja az ellenzék a Századvég javaslatát

Jakab Péter és Tordai Bence is elfogadhatatlannak tartja.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője portálunknak úgy nyilatkozott, hogy a kormányhoz hű érdekemberek kétségbe vannak esve, törvényekkel akarják akadályozni az ellenzéki képviselők munkáját az országgyűlésben.

A képviselő hangsúlyozta, hogy

„teljes mértékben elfogadhatatlan a Századvég javaslata, majd meglátjuk, mit mernek ebből benyújtani az országgyűlés felé”.

Szintén méltatlannak tartja a kezdeményezést a Jobbik képviselője, Jakab Péter. A képviselő szerint nem az ellenzéket kéne megrendszabályozni, hanem helyre kéne állítani a jogállamiságot.

Jakab úgy fogalmazott az Alfahírnek:

„Kövér Lászlónál valamilyen régi beidegződés működik, és nem vitákkal akarja meggyőzni az ellenzéket. Szinte be akar tiltani minket.  Csak azt nem tudjuk még, hogy ez milyen formát fog ölteni”.

A Századvég javaslata egyébként megnehezítené a titkos adatokhoz való hozzáférést is.

Megrendszabályozná az ellenzéket a Századvég

A Századvég ezért törvénymódosítást is javasol az országgyűlésnél. A módosítás megnehezítené a titkos adatokhoz való hozzáférést is. Nem kérhetnek ki nemzetbiztonsági szempontból fontos titkos dokumentumokat, és nem szolgáltathatnak részükre semmilyen információt ilyen iratokból Nem gátolhatják egy állam azon képességét, hogy megvédje az adott országot a fizikai veszélyektől Explicit módon rögzíteni kellene a közrend elleni bűncselekmények (pl.

 

(Fotó: Magyar Narancs)