Szemétből táplálkozhat a Fidesz holdudvara

Kepli Lajos, a legnagyobb ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kormány "saját kakasait akarja kinevelni" a hulladékgazdálkodás romjain, ezért nem bánja, ha a szemétszállítással foglalkozó közszolgáltatók sorra csődöt mondanak.

A működésképtelen társaságok helyét ugyanis várhatóan "Fidesz-közeli cégek" veszik majd át, vagyis a kabinet saját érdekei szerint "újraosztja" a hulladékgazdálkodási piacot, "ahogy azt korábban számos más területen is tette" - fejtette ki.

A valódi rezsicsökkentés ott kezdődik, hogy egy olyan rendszert alkotunk meg, ami nyereségesen tud működni, ahol nem a lyukakat és a barátok zsebeit kell tömködni.

Kepli Lajos alkalmatlannak nevezte a 2012-ben elfogadott hulladékgazdálkodási törvényt, amit szerinte jól mutat, hogy azt négy év alatt már 26 alkalommal módosította a parlament. A Jobbik ezért felszólítja a kabinetet, hogy alkosson egy, az ágazat stabilitását és nyereségességét biztosító jogszabályt, amely képes lehet valódi rezsicsökkentést biztosítani - mondta az ellenzéki politikus.