5 milliárd forint osztalékot vett ki cégéből a Szijjártót jachtoztató oligarcha

5 milliárd forint osztalékot vett ki cégéből a Szijjártót jachtoztató oligarcha

Szíjj László útépítő cégének, a Duna Aszfalt Zrt.-nek tavaly 252 milliárd forintot meghaladó nettó árbevételt és közel 20,4 milliárd forintos adózott eredményt sikerült elérnie – derül ki az útépítő cég éves beszámolójából. A látványos gyarapodás kapcsán a HVG azt írja, a 2021-es nyereség negyedét, azaz

5 milliárd forintot fordítanak osztalékra.

A Szijjártó Pétert jachtoztató nagyvállalkozó cégét tekintve az utóbbi években sem ment rosszul a szekér, de még az akkori szintet is képes volt túlszárnyalni: egy évvel korábban a Duna Aszfalt bevétele még 43,272 milliárd forintra rúgott, vagyis mostanra körülbelül 5,8-szeres növekedést ért el.

Megjegyzik, hogy a társaság árbevételének több mint 98 százaléka a közlekedésépítés területéről származott, amely lefedi az ország minden régiójában lezajlott útépítési munkák kivitelezését.

Kilométerenként csaknem 4 milliárdot fizetünk a Szijjártót jachtoztató oligarchának az M4-es autóút új szakaszáért

A gazdasági és politikai élet számos prominensét, köztük Szijjártó Péter külügyminisztert is luxusjachtján utaztató Szijj László cége, a Duna Aszfalt építheti meg az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszát - jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő pénteki számában.

Nemrégiben írtunk arról, hogy egyébként kilométerenként csaknem 4 milliárdot fizetünk a Szijjártót jachtoztató Szíjj sikert sikerre halmozó cégének az M4-es autóút új szakaszáért; de akad hasonló, 4,5 milliárdos egységárú példa is az M6-os esetében.

Tényleg kilométerenként 4,5 milliárdért építi az M6-ost a Szijjártót jachtoztató oligarcha

Megjelent az uniós közbeszerzési értesítő csütörtöki számában az M6-os autópálya Bóly és Ivándárda (horvát határ) közti 20 kilométeres szakaszára kiírt közbeszerzés eredménye. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Szijjártó Pétert botrányos körülmények között luxusjachtoztató Szijj László Duna Aszfaltja...