Kilométerenként csaknem 4 milliárdot fizetünk a Szijjártót jachtoztató oligarchának az M4-es autóút új szakaszáért

Kilométerenként csaknem 4 milliárdot fizetünk a Szijjártót jachtoztató oligarchának az M4-es autóút új szakaszáért

A gazdasági és politikai élet számos prominensét, köztük Szijjártó Péter külügyminisztert is luxusjachtján utaztató Szijj László cége, a Duna Aszfalt építheti meg az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszát – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő pénteki számában.

A 34,29 kilométeres szakaszon belül 25,5 kilométeren új nyomvonalat kell kialakítani, míg a fennmaradó csaknem 9 kilométeren a meglévő kétszer egy sávos szakaszt kell bővíteni, hogy az alkalmas legyen óránként 110 kilométeres sebességű forgalom kiszolgálására.

A szakaszon három csomópontot, egy egyszerű és egy komplex pihenőt kell megépíteni, valamint hat keresztező kétszer egy sávos főutat is bele kell vonni a kivitelezésbe. Emellett 11 darab aluljáró, 2 darab felüljáró, illetve 4 darab egyéb műtárgyat is el kell készíteni, utóbbiak a különszintű csomópontok részeként valósulnak meg. És természetesen a közmű-beavatkozásokat is figyelembe kell venniük.

A beruházásért Szijj László cége 133 milliárd 901 millió 46 ezer 713 forintot számlázhat ki, ami azt jelenti, hogy

kilométerenként 3,9 milliárd forintba fog kerülni a beruházás.

A közbeszerzési versenyen a Duna Aszfalt a Stragabot, illteve a Dömper Kft., Subterra-Raab Kft. és Pannon-Doprastav Kft. által alkotott konzorciumot előzte meg.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Korábban írtunk arról, az M49-es gyorsforgalmi útért Szíjj László cége még ennél is magasabb, csaknem 5 milliárd forint „kilométerpénzt” kért.