Szoknyák alá kerültek Orbán és Rogán portréi

Szoknyák alá kerültek Orbán és Rogán portréi

Szoknyákat tettek a Karmelita kordonjaira, amelyek alá Orbán Viktor és Rogán Antal portréját helyezték a Jobbik-Konzervatívok politikusai. Utalva mindezzel arra, hogy a pedofilügy valódi felelősei mások mögé bújnak.

A Jobbik-Konzervatívok politikusai ma esti akciójuk során a Karmelita Kolostor kordonjaira szoknyákat helyeztek, melyek alá Orbán Viktor és Rogán Antal portréit helyezték. Sajtótájékoztatójukon kiemelték, hogy Novák Katalin és Varga Judit döntése után nem bujkálhatnak tovább az igazi felelősök sem.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese éppen ezért az alábbi kérdéseket tette fel Orbán Viktornak:

Az Orbán család mely tagjai álltak kapcsolatban a szóban forgó pedofil bűncselekmények elítéltjeivel, vagy azok családtagjaival?
Igaz-e, hogy a kegyelemben részesített K. Endre valójában az Orbán család baráti körének tagja?
Igaz-e, hogy az Orbán család céges ügyvédje védte V. Jánost, a pedofil iskolaigazgatót?

Végezetül a Jobbik-Konzervatívok politikusa hozzátette itt az ideje, hogy Orbán Viktor és Rogán Antal is felelősséget vállaljon tetteiért és bújjanak ki a lemondott női politikusok szoknyája mögül.

„Cseh mintára ne lehessenek a korábbi állampárt kiszolgálói államfőjelöltek!” – válaszolta újságírói kérdésre Brenner Koloman.

Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje az ügy kapcsán a közvetlen államfőválasztás fontosságát hangsúlyozta, aminek érdekében a Jobbik-Konzervatívok frakciója rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett. Hozzátette, tegnap délután ismét benyújtotta pártjuk az Országgyűléshez az egy évvel ezelőtti törvényjavaslatukat, amely lehetővé tenné, hogy ne a parlament, hanem a magyar emberek választhassák meg hazánk köztársasági elnökét, aki valóban megtestesíti a nemzet egységét, és minden magyart képvisel. Kérdésre elmondta, javasolják majd cseh mintára, hogy az egykori állampárt tagjai, kiszolgálói ne lehessenek hazánkban államfőjelöltek.

A párt politikusai ezt követően, „Az igazi felelősök nők szoknyái mögé bújnak”, feliratot helyeztek ki a Karmelita-kolostor kordonjaira.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)