Szombat esti ortály Mezőberényben

Ilyenkor elég egy rossz szó, egy félreértett megjegyzés, egy hirtelen mozdulat, és pár kérges lélek már a tettek mezejére léphet.
 
Mivan mivan mivan mivan?
 
- teszik fel sokan a költői kérdést, ismétlésekkel nyomatékosítva, majd a műfaj jellegéből fakadóan általában a választ meg sem várva lépnek az érvek ütköztetésének egy magasabb szintjére. 
 
Helyszín: Mezőberény, meg nem nevezett italmérés. Jelen vannak: egy három tagú és egy négy tagú társaság, később az egyik fiatal szülei.
 
Este tíz órát üthetett már a berényi templom harangja, mikor egy szóváltást követően tettlegességgé fajult a vita az italmérés előtt - tudtuk meg a rendőrség elektronikus leveléből. A polémia okaira - mint oly sokszor - nem derült fény, igaz, nem is tudnánk igazságot tenni, hiszen mindenkinek meg lehet a maga igaza - ahogy szoktuk mondani.
 
A vitából kialakuló szóváltást követő ökölharcba erősítésként megérkezett az egyik résztvevő édesanyja és édesapja, kik csemetéjük segítségére sietve maguk is bekapcsolódtak a pörlekedésbe, vélhetően nem azon szándék által vezérelve, hogy elcsitítsák a fiatalság (bolondság, ugye) közötti érdekellentéteket, nota bene közelebb hozzák az egymástól addigra igen távol került álláspontokat.
 
A szervek természetesen kiérkeztek a civódás helyszínére, ahol szétválasztották a perpatvar hevébe belefeledkező feleket. A hatóság őrizetbe vett három fiatalt, egyelőre vizsgálják, hogy kinek milyen szerepe volt a marakodás elmérgesedésében.
 
Az érvek ilyen módon történő ütköztetésének köszönhetően Mezőberényben két férfi súlyos, három férfi és egy hölgy pedig könnyebb sérüléseket volt kénytelen elszenvedni.