Nagyot drágulhat a taxizás is

Nagyot drágulhat a taxizás is

A folyamatosan emelkedő üzemanyagárak mellett a budapesti taxisok nem tudják már tovább tartani a hatóságilag megszabott tarifákat, de a szabályozáson csak a főváros változtathat. Eközben Pécsen és Debrecenben is tarifaemelésre készülnek a taxisok és mivel vidéken nincs hatóságilag meghatározott tarifa, ezért ott a taxitársaságok vezetői dönthetnek - számolt be róla az ATV Híradója.

Az üzemanyag áranak folyamatos növekedése mellett a kötelező biztosítás, az autóalkatrészek és szervizek költségeinek emelkedésével indokolják az emelés szükségességét a taxisok. A Taxis Szövetség elnöke, Metál Zoltán elmondta, hogy a fővárossal a héten ültek le tárgyalni, ahol az önkormányzat egy szakmai bizottság felállítását kérte a taxisoktól, amely előkészíti a javaslatokat, majd ezek alapján születhet megoldás a következő hetekben.

Metál Zoltán emlékeztetett arra, hogy utoljára pedig 2018-ban volt áremelkedés a fővárosban, akkor 12 százalékkal nőtt a tarifa, azóta viszont annyira megváltoztak a költségek, hogy azonnali kompenzációra van szükség.