Tekintélyes nagy lyukkal fogadhatják el Budapest költségvetését

A Fővárosi Közgyűlés ma könnyed 85 milliárdos hiánnyal fogja elfogadni Budapest költségvetését. De nincs semmi vész, van rá megoldás. Ha nem is túl elegáns. 

[fb_pages_codes:budapest]
A rendelettervezet az önkormányzat költségvetési bevételét 228 milliárd 86 millió forintban, míg kiadásait 313 milliárd 529 millió forintban állapítja meg. Az így keletkező 85 milliárd 443 millió forintos hiányt az előző év költségvetési maradványának - 70 milliárd 443 millió forintos - igénybevételével, valamint hitelszerződések alapján lehívni tervezett 15 milliárdból finanszíroznák.
    
A Tarlós István főpolgármester, Bagdy Gábor, pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes és Kovács Péter, a költségvetési bizottság elnöke által jegyzett tervezetben úgy fogalmaztak: "a 2016. évi költségvetés összeállítása minden eddiginél nagyobb nehézségek elé állította a fővárost".
    
A testület az ülésen több mint harminc előterjesztést tárgyalhat meg. Többek között dönthetnek a 2017-es, Budapesten megrendezendő vizes világbajnoksághoz kapcsolódó egyes fejlesztések megvalósításáról, valamint módosíthatják a szmogriadóról szóló rendeletet.