Már az első napon megszerezte az első érmét a magyar csapat

Már az első napon megszerezte az első érmét a magyar csapat

Peking a 2008-as nyári játékok után 2022-ben a téli olimpiai játékokat is rendez.  Ezzel Peking az első város, amely nyári és téli olimpiának ad otthont. A szombati első napon máris magyar éremesély lehet a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál.

A kínai szervezőknek a koronavírus-járvány miatt speciális feladatokat is el kell végezniük, nem elegendő a közbiztonságra figyelni, hanem egészségügyi szempontokat is figyelembe kell venniük. Különleges és szigorú, úgynevezett zárt buborékrendszert alakítottak ki hetekkel a játékok előtt, amely egészen a paralimpia végig, március közepéig fennáll.

Ehhez nemcsak a napi PCR-tesztelések tartoznak hozzá, hanem az is, hogy aki bekerül a buborékrendszerbe - mert előtte több napon át negatív Covid-teszteket produkált -, csak állandó felügyelet alatt mozoghat, és nem érintkezhet buborékon kívüliekkel. A játékokon nem lehetnek nézők sem, csak meghívott vendégek.

A magyarok szombati programja

Hódeszka:
női slopestyle (Kozuback Kamilla) selejtező 3.45

Rövidpályás gyorskorcsolya:
női 500 m selejtező (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia), férfi 1000 m selejtező (Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor), 2000 M-ES VEGYESVÁLTÓ negyeddöntő (Magyarország), elődöntő, DÖNTŐ 12.00