Teljes mellszélességgel Kocsord mellett áll a Jobbik

Iskolai végzettségre, társadalmi hovatartozásra, származásra tekintett nélkül alakult ki az összefogás.

Kövér László rendelkezése miatt Földi István polgármester nem tarthatott sajtótájékoztatót az Országgyűlésben, de Apáti István, a Jobbik politikusa, korábbi kocsordi jegyző hozzátette: az újsütetű polgármester – 112 szavazattal, kilenc százalékkal – egy olyan „függetlennek álcázott fideszest” előzött meg, aki negyedszázada meghatározta a település közéletét.

A kocsordiak tehát leváltották a XX. képviselőit, az összefogás nemre, korra, iskolai végzettségre, társadalmi hovatartozásra, származásra tekintet nélkül alakult ki. Apáti szerint a szatmári politikai összefüggések miatt a jobbikos településvezető munkáját a Fidesz nem fogja ugyan megkönnyíteni, de szerinte Tuzsér, Tiszavasvári és számtalan jobbikos település bizonyítja, hogy „teher alatt nő a pálma”.

Apáti a legfontosabb feladatok között említette az M49-es gyorsforgalmi elkerülőút megépítését, a Tisza-kastély felújítását, az intézmények és épületek korszerűsítését és azt, hogy a közmunka valós igények és rászorultság alapján legyen elosztva. A politikus megígérte, hogy szakítani fognak azzal a gyakorlattal, hogy „a nem kormánypártiaknak páriaként kell élniük”.