Tetoválásokon hirdetik 1956 szellemiségét

A Sziva Balázs vezette Romantikus Erőszak "A hazáért" című EP-sorozat második részéhez, a "fehérhez" készít új videoklipet a DVX Mediával közösen, ebben pedig '56-os tetoválások gyűjteménye fog központi szerephez jutni. A zenekar felhívást tett közzé, miszerint olyan varrásokról várnak jó minőségű fotókat, melyek a forradalom és az azt követő szabadságharccal kapcsolatosak.

"Ha ilyen díszíti a tested -ez lehet akár egy sima Kossuth címer, lyukas zászló, utcai harcok jelenete, vagy mondjuk egy, a szabadságharchoz kapcsolódó idézet- és szeretnéd viszontlátni egy klipben, nincs más dolgod, mint, hogy jó minőségben lefotózod és a képet elküldöd október 5-ig, az info@romantikuseroszak.hu e-mail címre!"

-írják a felhívásban, kedvcsinálónak pedig nyereményjátékot is indítottak. A beküldött képeket ugyanis folyamatosan feltöltik egy Facebook-albumba, ahol október 23-ig lehet szavazni a kedvencekre, a legjobb három mű tulajdonosa pedig CD/póló-ajándékcsomagot kap. A fődíj egy 40 ezer forint értékű tetoválási kupon a BP Ink-nél.

A teljes galéria itt nézhető meg.

Eközben folyamatosan készül az EP második részének felvétele is, a stúdiómunkát az ecseri Vasmű hangstúdió végzi. Az első, "pirosnak" elnevezett rész tavalyi megjelenésekor a MAHASZ-lista második helyén nyitott, az őszi eladási listán pedig az élbolyban szerepelt, így várhatóan az október 21-én megjelenő új részt is nagy érdeklődés övezi majd.

A forradalom 60. évfordulójának megemlékezését végül egy nagyszabású, két színpados, ingyenes koncertesttel zárják. Az évforduló utáni első szombatra, október 29-re tervezett bulin több fellépő is lesz, ennek szervezése azonban jelenleg is zajlik, így részleteket még nem tudhattunk meg, csak az nyilvános, hogy a megújult Showbarlangban lesz, a Rákóczi-híd pesti hídfőjének közelében, és az '56 lángja nevet kapta.