Tibi atya elítélte Jakab Péter 4,4 milliós büntetését, és támogatna egy közösségi gyűjtést

Tibi atya elítélte Jakab Péter 4,4 milliós büntetését, és támogatna egy közösségi gyűjtést

Mint korábban már beszámoltunk róla, 4,4 millió forintra büntette Kövér László házelnök Jakab Pétert, a Jobbik elnök-frakcióvezetőjét azért, mert az ellenzéki politikus egy zsák krumplit akart adni Orbán Viktor miniszterelnöknek a parlamentben, ezzel jelképezve, hogy a borsodi időközi országgyűlési választáson a kormánypártok ezúttal is különböző juttatások fejében vitték el szavazni a mélyszegénységben élő embereket a Fidesz jelöltjére, aki végül nyert is.

A példátlan házelnöki bírságra reagálva a Facebookon 1,3 millió követővel rendelkező Tibi atya azt írta, egyszerűen elfogadhatatlan, hiszen nem megdobálta krumplival a miniszterelnököt, egyszerűen csak oda akarta vinni hozzá, és ennek bele kell férnie a szólás- és véleményszabadságba.

Majd közölte: reméli, hogy Jakab Péterék nem a pártkasszájukból fizetik be a bírságot, hanem közösségi gyűjtést szerveznek, hogy a választóik (vagy akár azok, akik ugyan soha nem szavaznának rájuk, de tisztelik az alapvető jogaikat) kifejezhessék: a parlamenti ülésterem nem a miniszterelnök széfszpésze.

Tibi atya szerint ha egy vélemény nem biztat nyílt erőszakra, vagy nem tartalmaz az országházzal összeegyeztethetetlen obszcenitást, akkor azt nem Kövér László feladata megítélni, hanem a választóké.

„Ha a Jobbik a közösségi gyűjtés mellett dönt, segíteni fogom őket. Nem kell egyetértenem velük, hogy a véleményükhöz fűződő jogukat szentnek és sérthetetlennek tartsam. Dicsértessék!”