Tóbiás döntött, nem lesz képviselő Teneriféről

Tóbiás döntött, nem lesz képviselő Teneriféről

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.

„Képviselőtársam ma arról tájékoztatott, hogy gyermeke teljes gyógyulásának érdekében további időt kell külföldön tölteniük, és mivel számára kisfia egészsége mindennél fontosabb, így november elsejével lemond a képviselői mandátumáról” - közölte Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán.

Még júliusban volt téma a magyar sajtóban, hogy Tóbiás József, az MSZP volt elnöke, Botka László egykori kampányfőnöke, országgyűlési képviselő a családjával együtt a Kanári-szigetekre, Tenerifére költözött, mert a fia légúti problémákkal küzd. Akkor a Blikknek azt mondta, hogy nem vált meg párt- és egyéb tisztségeitől sem, mert szerinte a képviselői munkáját ingázással is el tudja látni, a kérdéseket és az interpellációkat Tenerifén is meg tudja írni. „Amikor kell, jövök, minden olyan ülésen ott vagyok, ahol szükséges” - tette hozzá.

 

Szocialista honatya Teneriféről

Tóbiás József, az MSZP volt elnöke, Botka László egykori kampányfőnöke, hivatalosan jelenleg is „aktív" országgyűlési képviselő a családjával kiköltözött a Kanári-szigetekre, Tenerifére, mert a fia légúti problémákkal küzd - derült ki a Blikk jóvoltából.

 

Még párttársai sem gondolták, hogy ez működhet, ezért ultimátumot kapott: az őszi ülésszakig nyilatkozzon arról, marad itthon képviselőként vagy lemond a mandátumáról. Utóbbi mellett döntött.

Tóth Bertalan a Facebook-oldalán azt írta, megérti Tóbiás döntését és tiszteletben tartja. „Szívből kívánok kisfiának mielőbbi gyógyulást magam és a képviselőtársaim nevében” - fogalmazott az MSZP-elnök.