Törökbálint polgármestere vehemensen védi a Fidesszel szavazó MSZP-s képviselőt

Törökbálint polgármestere vehemensen védi a Fidesszel szavazó MSZP-s képviselőt

Ahogy arról kedden portálunk is beszámolt, az MSZP elnöke, Tóth Bertalan a közösségi médiában jelentette be, hogy kezdeményezte Szentmiklósi-Tóth Tamás törökbálinti MSZP-s önkormányzati képviselő párttagságának felfüggesztését és a pártból való kizárását.

Erre azt követően került sor, hogy a már az önkormányzati választási kampányban is meglehetősen érdekesen mozgó, az ellenzéki összefogást szabotázzsal hátráltató szocialista politikus

az új képviselő-testületben rendszeresen a Fidesz érdekeinek megfelelően szavazott.

Ezzel a 12 fős testület elvileg 7:5 arányú ellenzéki többségét sikerült 6:6 arányú patthelyzetre változtatnia, ellehetetlenítve az önkormányzat átlátható működését célzó ellenzéki javaslatok, a települési költségvetés, az alpolgármesterek személyének és a bizottságoknak a megszavazását.

A 444 beszámolója szerint a meglehetősen urizáló városvezetési gyakorlatáról hírhedté vált Elek Sándor polgármester ma a Facebookon kelt Szentmiklósi-Tóth Tamás védelmére.

"Mi elsősorban törökbálintiak vagyunk és nem kérünk abból, hogy az állítólagos "civil" ellenzék pártpolitikai harctérré silányítsa életünket"

- indul a tavalyi kampánykommunikációból kikukázott lózunggal a közlemény. Elek szerint a helyiek nem kíváncsiak a "pártpolitikai cirkuszra", az ellenzékre pedig csak mint "szemkilövetők a szemkilövöttekkel - civil formációra" hivatkozik, melynek egyetlen célja, hogy megbénítsa a "városért folyó munkát".

Értve ezalatt nyilván az olyan intézkedéseket, mint

a háromszoros polgármesteri jutalom elfogadása, amit a fideszes politikusokon kívül Szentmiklósi-Tóth is kezdeményezett.

A szocialistáktól nagy valószínűséggel lapátra kerülő képviselő olyan ellenzéki kezdeményezéseket viszont már nem tartott támogathatónak, mint

az önkormányzati szerződések, pályázatok, a képviselői vagyonnyilatkozatok és a közérdekű adatigénylések nyilvánossá tétele, vagy a helyi újság kiegyensúlyozottabb működését célzó javaslat.

Valószínűleg azért, mert ő is egyetért Elek Sándor okfejtésével, miszerint "Törökbálinton a város, valamint az önkormányzat működése a törvényben meghatározott kötelezőkön felül, az országban egyedülálló módon átlátható".

Láthatóan a Fideszt ebben az esetben nem zavarja a "kommunistákkal" való együttműködés - amit az ellenzéki térfélen rendszerint azonnal összebútorozásként, ideológia és testi-lelki azonosulásként szokott értelmezni a kormánypárt.

Amíg velük szavaz, addig annak ellenére nagyon megértőek Szentmiklósi-Tóth Tamás iránt, hogy

2008 óta ő volt a helyi MSZP elnöke.

Elek Sándornak az ellenzékkel kapcsolatos további sirámai, illetve Szentmiklósi-Tóthot magasztaló dicshimnuszai itt olvashatók:

A Fidesz-MSZP alkotta koalíció miatt költségvetése sem lesz Törökbálintnak?

Patthelyzet alakult ki a törökbálinti képviselő-testületben, a - fideszes polgármesterrel együtt - tizenkét tagú plénumban az ellenzéki összefogás Törökbálint Holnap Egyesülete hat fővel foglal helyet (öten egyéni választókerületből, egy képviselő pedig kompenzációs listáról jutott be), a Fidesz pedig a polgármesteri székben helyet foglaló Elek Sándor mellett három egyéni választókerületi győztessel és egy kompenzációs listás képviselővel összesen öt főt delegált a város legfőbb testületébe.