Történelmi csúcson a migránsok száma

A nemzetközi pénzügyi intézmény szerint a Dél országai között zajló vándorlás a világszintű migráció 38 százalékát teszi ki, míg a Délről Északra tartó elvándorlás tekintetében 34 százalékos ez az arány. Ezek az adatok egyaránt magukban foglalják a politikai, a kulturális és a gazdasági okokból történő migrációt.

A világon számon tartott mintegy

250 millió migráns

a Világbank számításai szerint 601 milliárd dollárt utal haza családjának, rokonainak, ebből 441 milliárd a fejlődő országokba jut. A legnagyobb összeget az Egyesült Államokból utalják (56 milliárd dollárt), utána következik Szaúd-Arábia (37 milliárd), majd Oroszország (33 milliárd). A hazautalások "legkedvezettebb" országa India, ahová 72 milliárd dollár folyik be, utána következik Kína (64 milliárd) és a Fülöp-szigetek (30 milliárd).
 

A jelentés szerint a legtöbb kivándorló Indiából, Mexikóból, Oroszországból, Kínából és Bangladesből indul útnak, a legtöbb bevándorlót pedig az Egyesült Államok, Szaúd-Arábia, Németország, Oroszország és az Egyesült Arab Emírségek fogadják be.

A Világbak tavaly

14,4 millió menekültet

tartott számon, vagyis olyan embereket, akik saját országukból menekülnek az üldöztetés elől és valamely másik országban lelnek menedékre. A menekültek tavaly az összes migráns 6 százalékát tették ki, 86 százalékukat olyan fejlődő országok fogadták be, mint Törökország, Pakisztán vagy Libanon, a fejlett országok pedig 1,6 millió menekültet fogadtak be.