Valóban nem jár 7 milliós rolexszel a kereszténység, de legalább megtanít arra, hogy ne irigykedjünk

Valóban nem jár 7 milliós rolexszel a kereszténység, de legalább megtanít arra, hogy ne irigykedjünk

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.) 

Azért sokat elmond a közbeszéd jelenlegi állapotáról, hogy még mindig ott tartunk, viccesnek lehet eladni mások hitének meggyalázását, kifigurázását. Főleg, ha a keresztény hitről van szó. 

Most például Fluor Tomi érezte úgy, hogy csak úgy tudja kifejezni ellenérzését Tóth Gabival szemben, ha közben a kereszténységet is szóba hozza - nyilván azzal a szándékkal, ha sértegeti a keresztény közösséget,

az fáj majd Orbán Viktornak, és akkor biztos lemond. Vagy esetleg Ferenc pápa teszi ezt meg, ha már énekelt neki a fent megnevezett énekesnő. 

A történet szerint Tóth Gabit többször is lefotózták egy valószínűleg 7 millió forintot érő karórában. 

Erre reagált úgy Fluor Tomi, hogy

"ha tudtam volna, hogy 7 milliós rolexszel jár a kereszténység, kicsit jobban hittem volna Istenben."

Sajnálatos módon, a kereszténység nem jár 7 milliós rolexszel, ahogy az ateizmus, a populizmus, vagy az idiotizmus sem automatikusan - bár utóbbira akad példa. Azonban a kereszténység társulhat olyan erényekkel, mint elfogadás, megbocsátás, önzetlenség és szeretet, ami - mint tudjuk - türelmes, jóságos, nem féltékeny, nem kérkedik, nem gőgösködik, nem tapintatlan, nem keresi a magáét, haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója, nem örül a gonoszságnak, de együtt örül az igazsággal, mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.

Mások hitének megkérdőjelezése, illetve a kereszténység mint közösség megsértése, nem egy járható út a társadalmi megbékélés irányába. Az pedig kifejezetten szomorú, hogy a máskor oly érzékeny haladó-véleményvezérek simán eltűrnek egy ilyen személyes támadást, csak azért, mert Tóth Gabi egy Orbán-bérenc.

Főleg, ha az egész kritikát egy 7 milliós rolex iránt érzett irigység táplálja - bár nem hinném, hogy Fluor Tominak gondot jelente egy ilyen ketyere beszerzése. 

Függetlenül a hitétől. 

Egyébként az alaptörvény így ír erről: 

A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére. Az ilyen közösséghez tartozó személyek - törvényben meghatározottak szerint - jogosultak a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesíteni.