Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István

Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István

Nem mond le az EP képviselői mandátumáról.

Valami összeragaszthatatlanul eltört. Próbáltam fakírként létezni a szilánkokon, de egyszerűen nem megy tovább. Tízezerhatszáz-huszonhárom nap után elbúcsúzom a Magyar Szocialista Párttól. 

Ujhelyi István, a Facbook-oldalán jelentette be távozását az MSZP-ből.

Az EP képviselő közölte, tiszta lelkiismerettel hozta meg döntését, rajta nem múlt a változtatás.

Nem egy alkalommal próbáltam felrázni a pártközösségünket az elmúlt években, a legutóbbi sokkoló mértékű választási vereség után már kíméletlen őszinteséggel vázoltam saját állapotunkat és vállaltam fel a Horn Gyula cölöpjeire építkező újjászületés rizikós, de – ma is állítom – egyetlen esélyt jelentő munkáját. Hibáztam, amikor nyers őszinteséggel tartottam tükröt magunknak? Lehet. De nem a társadalmi munkás híveinket vagy a tagságot bántottam vele, hanem a hivatásos vezetőink érdekeit.

Ujhelyi szerint be kellett látnia, hogy sokadjára sem tudta áttörni a belső megkövesedés falát.

Helyette kivívtam vele néhányak intrikus haragját, ami szép lassan elfojtotta körülöttem a tiszta levegőt. Tudom, hogy sokan – például sikeres önkormányzati vezetőink - éreznek hasonlóképpen

- tette hozzá.

Ujhelyi István posztjában jelezte, nem mond le EP képviselői mandátumáról.

Folytatom az Európai Parlamentben megkezdett munkámat, folytatom a magyar szociáldemokrata választók közösségének és érdekeinek kérlelhetetlen képviseletét, de immár szocialista párttagság nélkül.