Hétfőn 3337 menekült érkezett vonattal Budapestre

Hétfőn 3337 menekült érkezett vonattal Budapestre

Az ukrajnai háború elől menekülve hétfőn 3337 ember, köztük 1018 gyermek érkezett Budapestre vonattal – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a rendőrség honlapján.

A rendőrségi oldalon azt írták: a legtöbben információt kértek, és egyénileg utaztak tovább vagy rokonokhoz mentek.

Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 73 ember, köztük 36 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg – tették hozzá.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Emlékeztettek: a BRFK és a Készenléti Rendőrség a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Ellátásukért, szállításukért, elszállásolásukért a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – olvasható a közleményben.

Lapunk vasárnapi helyszíni tudósítása a Keleti pályaudvarról itt olvasható:

„Amikor befut egy vonat, olyankor nagy a fejetlenség" - magukra maradtak az önkéntesek a Keletinél

Az ENSZ menekültügyi ügynökségének legfrissebb közlése szerint február 24. óta több mint 2,5 millió ember hagyta már el Ukrajnát, akiknek közel egy tizede Magyarországra érkezett. A Nyugati és a Keleti pályaudvarra folyamatosan érkeznek a menekülteket szállító vonatok.

(MTI)