Az ellenzék szerint az ukrán válsághelyzet az orbáni politika teljes csődjét mutatja

Az ellenzék szerint az ukrán válsághelyzet az orbáni politika teljes csődjét mutatja

Az egységes ellenzék Facebook oldalán reagált az ukrán válságot érintő kérdésekre. Az Egységben Magyarországért szerint a feszült helyzet már rövid távon is legalább három területen érinti súlyosan hazánkat.

Mozgósítják a Magyar Honvédséget a Tiszántúlon

Benkő Tibor honvédelmi miniszter az MTVA Híradóban úgy fogalmazott, hogy Magyarország biztonsága a legfontosabb, ezért a magyar honvédség csapatait mozgósítja a következő napokban a keleti országrészbe. A magyar honvédelmi miniszter hangsúlyozta, Magyarország békét szeretne, ezt a tárgyalóerők mellett kell elérni, de a Magyar Honvédségnek készen kell állni a humanitárius feladatok ellátására, vagy ha kell, a határ védelmének ellátásában.

Álláspontjuk szerint Magyarországnak kötelessége segítséget, menedéket nyújtani a kárpátaljai magyarság számára, ha a helyzet még rosszabbra fordul.

Mint írják, humanitárius kötelességnek tartják a határainkon megjelenő menekültek segítését.

Szerintük oda már most jelentős egészségügyi és szociális infrastruktúrát kéne kiépíteni, külön felkészülve az Ukrajnában tomboló járványra karanténnal és gyógyszerekkel.

Harmadik területként pedig a magyar energiabiztonság veszélybe kerülésére hívták fel a figyelmet.

Orosz bankok és befolyásos személyek ellen rendelt el szankciókat a brit kormány

Öt orosz bank és három befolyásos, vagyonos magánszemély ellen rendelt el vagyonbefagyasztást is tartalmazó szankciókat kedden a brit kormány, válaszul arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök előző nap hivatalosan elismerte a délkelet-ukrajnai szakadár területek önállóságát - írja az MTI.

Úgy vélik,

ezt a területet már így is kiszolgáltatott Vlagyimir Putyinnak Orbán Viktor egyoldalú oroszbarátsága, ami most megbosszulhatja magát.

Kiemelték, ilyen válságos időkben a legfontosabb hogy az Európai Unión és a NATO-n belül Magyarországnak valódi szövetségesei legyenek. Szerintük az elmúlt tizenkét évben a magyar kormányfő provokálta, sértegette és meglopta ezeket a lehetséges szövetségeseket, ezért ma páriaként tekintenek rá.

"Ez a válsághelyzet is mutatja az orbáni politika csődjét – szakítanunk kell vele, vagy teljesen maga alá temeti az országot"

– írják.

Ellenzék: jelentős számú magyar kisebbség él Ukrajnában, akik egy háború közepébe kerülhetnek

Balázs Péter, Szent-Iványi István és Cseh Katalin egyeztetett az orosz-ukrán agresszióról és a külhoni magyarságot fenyegető veszélyről - számolt be közösségi oldalán az Egységben Magyarországért, amely egy videót is közzétett az egyre inkább a háború szélére sodródott konfliktusról. Mint írják, Oroszország tegnap csapatokat küldött két szakadár kelet-ukrajnai tartományba, veszélyeztetve ezzel nem csak Ukrajnát, hanem egész Európát.