Ungár Péter: "Nekünk semmilyen vizsgálóbizottságra nincs szükségünk"

Ungár Péter: "Nekünk semmilyen vizsgálóbizottságra nincs szükségünk"

Egyértelművé tette az LMP társelnöke, a miért maradt ki a DK mellett a pártja is a mai négypárti bejelentésből.

Az ellenzéki pártok egy része ma vizsgálóbizottságot kezdeményezett a „rezsihazugság és a rezsikáosz” kivizsgálásáról. Megkerestek minket is, hogy csatlakozzunk a kezdeményezéshez, de nemet mondtunk - tette egyértelművé Facebook-oldalán az LMP társelnöke, a miért maradt ki a DK mellett a pártja is a mai négypárti bejelentésből. Mint folytatta:

Azon egyszerű okból kifolyólag, hogy zöldpártként nekünk elég határozott véleményünk van arról, hogy mi vezetett az energiaválsághoz. 
A kormány az elmúlt 12 évben elhibázott politikát folytatott, mert nem megvédte és felkészítette az energiaválságra az országot, hanem kiszolgáltatta annak. Megadóztatták a napenergiát, betiltották a szélenergiát, és minden reményüket egy soha el nem készülő orosz atomerőműbe fektették, ahelyett, hogy leszigetelték volna a lakóházakat. 

- indokolta Ungár, aki arra is kitért:

Nekünk semmilyen vizsgálóbizottságra nincs szükségünk ahhoz, hogy ezt a következtetést levonjuk.

"Sőt, szerintünk a politika logikájával ellentétes, ha egy ilyen egyértelmű helyzetben nem válaszaink vannak, hanem kérdéseink. Orbán Viktor azért nem csinál zöldpolitikát, mert nem zöld sem ő, sem a kormánya, erről felesleges faggatni. Mi sokkal inkább azt tekintjük feladatunknak, hogy a Fidesz válságkezelésének legyen tartalmi alternatívája, a választók ne azt érezzék, hogy a magyar politika egyetlen kérdése Orbán Viktor programjának támogatása vagy elutasítása: a negyedik kétharmad után talán egy próbát ez is megér, és akkor se fogjuk meggondolni magunkat, ha egyedül maradunk ezzel a hozzáállásunkkal" - zárta szavait Ungár Péter.