Túl soknak tartják az Újpest FC 7 milliárdos vételárát

Túl soknak tartják az Újpest FC 7 milliárdos vételárát

Egy lépésre volt a megegyezés, amikor kiderült, hogy a Megyeri úti stadionhoz gyakorlatilag semmi köze az Újpest FC-nek, csak bérli a sporttelepet

- nyilatkozta a BLIKK-nek az üzletember Jurácsik Mátyás, aki  1979 és 1982 között 53 bajnoki mérkőzésen szerepelt Újpesti Dózsa színekben és öt gólt szerzett.

A tervezett ügylet amiről Jurácsik beszélt, a közelmúltban történt. Egy amerikai-izraeli cég tárgyalt az adásvételről, és állítólag a belga tulajdonos Roderick Duchatelet által kínált 7 milliárd forintos vételár nem elrettentette el elsőre az amerikai-izraeli befektetői csoport képviselőjét. Azonban később megjelent egy kormányközeli vállalkozó is, aki szintén ajánlatot tett és Duchatelet erre azt mondta, innentől kezdve lehet licitálni. Ezután köszöntek el az amerikaiak.

Sokan kérték, hogy segítsek, mert az nem mehet tovább, hogy Duchatelet nem szerződtet minőségi futballistákat míg az egyik korábbi edző a mai napig tartja a markát egy labdarúgó eladása után. Tiszta viszonyokat akarunk mert ez kell a felemelkedéshez

- mondta az Újpest egykori focistája.

Jurácsik Mátyás az Újpesti Dózsa után a 80-as évek elején Németországban, a Bundesliga II-es Essen és Wuppertal együttesében futballozott. 2000 óta él újra Magyarországon a családjával és minden vágya, hogy az Újpest régi híréhez méltóan szerepeljen. 2008-ban részt vett az UTE női röplabda-szakosztályának újraindításában, majd szakosztályvezető lett. Az UTE baráti körének egyik vezetője. 2016-ban a Törökbálinti TC szakmai igazgatója volt. Fia, ifjabb Jurácsik Mátyás az U19-es csapatot erősíti.

Az Újpest 20 forduló után jelenleg a kieső zónában tanyázik az OTB Bank Liga tabelláján. A lila-fehérek 22 ponttal a 9. helyen állnak a szintén 22 pontos Honvéd, valamint a 20 pontos Budafok és a 17 pontos DVTK előtt.