Válaszd a legjobb hőszigetelő anyagokat családi házad építéséhez! (x)

Válaszd a legjobb hőszigetelő anyagokat családi házad építéséhez! (x)

A hőszigetelés megkerülhetetlen, amikor új ház építéséről vagy egy meglévő épület felújításáról van szó, ugyanis szorosan összefügg a fűtési költségek alakulásával, ami az energiaárak emelkedése kapcsán kulcsfontosságúvá vált.

A rezsiköltségek lefaragása hosszú távon csak a hőszigetelés kiépítésével lehetséges, ezért sem mindegy, milyen hőszigetelő anyagot választunk. A korszerű, megújuló energiákat használó fűtési rendszerek telepítésének feltétele is a hőszigetelés megléte, ezért ez jelenti az első lépést az energiahatékony otthonok megteremtéséhez. Melyek napjaink legjobb szigetelőanyagai? Tarts velünk, összeszedtük a legjobbakat!

Miért van szükség megfelelő hőszigetelésre?

Egy épület hőveszteségének mérséklése csak a homlokzatok, a lábazat és a födém szigetelésével, valamint a hőtechnikailag megfelelő nyílászárók beépítésével lehetséges. A Premep.hu-nál megtalálod valamennyi korszerű szigetelőanyagot, és tanácstalanság esetén a választásban is segítenek.

A hőveszteség csökkentése jelentősen mérsékli a fűtésre és a hűtésre fordított energiát, ezáltal a költségeket, és a falak hőingadozásának csökkentése révén növeli a komfortérzetet.

Környezetvédelmi szempontból is hasznos, mert a fűtéssel jelentősen csökken a károsanyag-kibocsátás.

Mennyit nyerhetünk a hőszigeteléssel?

Hogy megéri-e a hőszigetelés, illetve milyen anyagokkal, azt a költségek és a várható nyereségek - pl. a hőszigetelés növeli az ingatlan értékét - szembeállításával számíthatjuk ki. Kérd tapasztalt szakember segítségét a hőveszteség kiszámítására. A szigetelési terv elkészítése a pontos számok ismeretében lehetséges, a költségvetés figyelembevételével.

A homlokzat hővesztesége kb. 40%, ehhez jön még a lábazat 10-15%-os, a födém vagy padlás 20%-os, illetve a kémény 5-10%-os hővesztesége, valamint a nyílászárók 20%-a.

A szigetelés komplex feladat

A hőveszteségek számbavétele alapján a szigetelés összetett munkálatot jelent egy épület esetében, magába foglalja a külső, vagyis a homlokzati és a lábazati szigetelést, valamint a beltéri, fal-, padló- és padlásszigeteléseket, illetve a nyílászárók cseréjét.

A szigetelési anyagok kiválasztása a szigetelendő felület, az épület állapota, a lehetőségek és a pénzbeli korlátok függvénye:

-A polisztirol (EPS) vagy hungarocell a legolcsóbb, kiváló hő- és páratechnikai tulajdonságokkal rendelkező, tartós homlokzati szigetelőanyag, amellyel könnyű dolgozni.

-A szintén polisztirol XPS lapok mechanikai jellemzői jobbak, és vízfelvételük is alacsonyabb, ezért a lábazat szigetelések ideális anyaga.

-A kőzetgyapot kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkező, 100%-ban természetes anyag, amely homlokzatok, válaszfalak, magastetők, födémek hőszigetelésére alkalmas.

-Az üveggyapotot táblás vagy tekercses változatban főleg tetőterek, illetve táblás falak, vázszerkezetek szigetelésére használják.

A hőszigetelés komplex, költséges feladat, így bízd szakemberre a kivitelezést.