Negyedik helyen döntős a mix gyorsváltónk, Kozma Dominik óriásit úszott

Itt vannak a délelőtti eredmények.

Női 50 m gyors, előfutam

Molnár Flóra a tegnapi 50 m pillangó után nem igazán tudott javítani, a kilencedik helyen ért célba, egy kizárás miatt ugyan előrejött a nyolcadik helyre, de ez összesítésben csak a huszonnyolcadik helyet jelentette számára.

"Ez a világverseny nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Sokat kell még fejlődnöm. Sok van még bennem, reméljük, valamikor ki is jön. Csak idő kérdése. Abban is kell még javulnom, hogy ha délelőtt lassabban úszom, akkor is továbbjussak."

 - mondta Molnár a futam után.

Férfi 50 m hát, előfutam

Balog Gábor a kilencedik, Bohus Richárd a negyedik helyen ért célba, utóbbinak ez elég is volt a kilencedik továbbjutó pozícióhoz, Balog végül huszonhetedik lett.

Balog szomorúan értékelt:

„Az egész vb-n lehet látni, hogy valami nem stimmelt a formaidőzítéssel. Szenvedés az egész. Nem tudok semmit mondani, nagyon csalódott vagyok.”

Női 50 m mell, előfutam

Sztankovics Anna kilencedik helyen csapott célba, ez összesítésben a huszonhetedik pozíciót jelenti.

4x100 m mix gyorsváltó, elődöntő

A magyar csapat: Kozma Dominik, Németh Nándor, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn. Kozma Dominik úgy indított, hogy mindenkinek lesett az álla: világcsúcs részidőn belül hozta a váltót az első helyen, Németh Nándor is tartotta a vezető helyet. Végül harmadik helyen értünk célba, így összesítésben a kiváló negyedik helyen jutottunk a döntőbe.

Férfi 1500 m gyors, elődöntő

Rasovszky Kristóf az ötödik, Kalmár Ákos a hetedik helyen ért célba a futamban, ezzel egyikük sem jutott döntőbe.

(fotó: Kovács Tamás / MTI)