Gyurta Dániel a fő számában is kiesett, a női gyorsváltónk döntős

Mutatjuk a délelőtti eredményeket.

Női 100 m gyors

Az ifjúsági Európa-bajnokunk, Gyurinovics Fanni volt érintett ebben az előfutamban. Tíz versenyzőből a kilencedik helyen ért célba, így 28. helyen végzett, de a fiatal sportoló számára remek tapasztalatszerzési lehetőség volt ez.

Férfi 200 m hát

Itt két magyar versenyző is indult: a rövidpályás világbajnok Bernek Péter és Telegdy Ádám. Bernek végül a második helyen végzett a saját futamában és összesítésben is, Telegdy negyedik lett, így a nyolcadik helyen jutott elődöntőbe.

Női 200 m mell

Sebestyén Dalma jól indult, de aztán visszacsúszott a hetedik helyig. Összesítésben a 22. helyen végzett, de már az elődöntő is szép eredmény lett volna tőle.

Férfi 200 m mell

Gyurta Dánielnek ez a fő száma. Lassan kezdte a futamot, úgy tűnt, hogy egy nagy hajrára tartalékol, de hiába vártunk rá sajnos. A saját futamában a hatodik helyen végzett, végül csak a 17. helyen végzett, lemaradva az elődöntőről.

Női 4x200 m gyorsváltó

A magyar csapat: Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna. Eredetileg Kapás Boglárka is úszott volna, de nem vállalta az indulást. A magyar csapat végül a hetedik helyen ért célba, így csütörtökön a döntőben is úszhatnak a lányok.

(fotó: Illyés Tibor / MTI)