A fideszes Völner két éve azt mondta, a kereszténység meghatározza az egész életét

A fideszes Völner két éve azt mondta, a kereszténység meghatározza az egész életét

A 15 éve aktívan politizáló Völner Pállal készített beszélgetést 2019-ben a Hír TV. Az Őszintén című műsor leírásában olyan mondatok szerepelnek például, hogy "a hithű keresztény politikus nem mindennapi helyszíneket is be szokott járni, hogy kissé kiemelkedjen a hétköznapi taposómalomból." Kiderült továbbá, hogy vallásos nevelést kapott, a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumba végzett,

a keresztény hit pedig meghatározza a mindennapjait.

A minden héten vasárnap templomba járó politikus szerint,

"ha az ember megéli a hitét, akkor az talán látszik a cselekedetein is, hiszen az az elsődleges elvárás."

Hozzátette, "beszélni mindenki tud, aztán cselekedni mindig nehezebb" - mondta.

A hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekményekkel gyanúsított Völner két éve elmondta, fontos, miként viszonyulunk az emberekhez, meg kell adni mindenkinek a tiszteletet.

Mindig mérhetjük egymást úgy, hogy kinek mennyi pénze van, vagy kit, hogy áldott meg a természet külső jegyekkel, de ha azt a mércét vesszük alapul, hogy az ember Isten képmása, akkor az egész más dimenzióba kerül és akkor az emberi szempontjaink eltörpülnek

– fogalmazott a két évvel ezelőtti műsorban. Az esztergomi bazilika altemplomában, a bíboros síremlékénél pedig arról beszélt, ha a XX. századi magyar történelemről, magyarságról, kereszténységről, hűségről és kitartásról van szó, akkor Mindszenty József személye megkerülhetetlen.

Szerinte

bemenni egy templomba alkalmat ad arra, hogy az ember kicsit magába mélyedjen, átgondolja a nehéznek tűnő feladatait és erőt meríthet, hogy azt mondja, „nem is olyan nagy az a probléma”.

A Völner-ügyről röviden

Mint arról beszámoltunk, kedd délelőtt közleményt adott ki a Legfőbb Ügyészség, hogy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Hivatali vesztegetés miatt kezdeményezi az ügyészség Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél dr. Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére - írja közleményében a Legfőbb Ügyészség.

A kormánypárti honatya abban az ügyben érintett, ami miatt korábban letartóztatták a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét.

Az ügyészség szerint Völner a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

A Pegasus-ügy után selyemzsinórt kapott Völner Pál fideszes képviselő?

Kedd reggel robbant a hír, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A botrány kirobbanása után nem sokkal aztán Völner közleményt adott ki, amelyben azt állítja, bár nem követett el bűncselekményt, vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról Völner Pál.

Lemond Völner Pál, miután vesztegetés elfogadásával vádolta meg az ügyészség

Nem követett el bűncselekményt, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról Völner Pál - olvasható a kormánypárti politikus 24.hu-hoz eljuttatott közleményében. Kedd reggel robbant a hír, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A Jobbik erre válaszul közölte, Völner Pál lemondásával nem úszhatják meg Orbánék, helyettesét követve Varga Juditnak is haladéktalanul vennie kellene a kabátját, és távoznia posztjáról. A magyar néppárt szerint különösen vérlázító, hogy a kenőpénzt Völner a gyanú szerint azoktól a végrehajtóktól kapta, akiknek a ténykedése folytán családok tízezrei kerültek az utcára a Fidesz-kormányzás több mint egy évtizedében.

Jobbik: Völner után Varga Juditnak is távoznia kell!

„Hogy Orbánék egy maffiaállamot építettek, annak régóta kézenfekvő bizonyítékai vannak. Hogy lopnak, az sem újdonság, hiszen „amit korrupciónak neveznek, az a Fidesz legfőbb politikája". Az viszont, hogy többmilliós csúszópénzeket tömköd egy kormánytag a saját zsebébe, ráadásul a végrehajtói kar elnökének letartóztatását követően kerül a képbe, botrány a köbön" - írja közleményében a Jobbik.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje közösségi oldalán arról írt, az Igazságügyi Minisztériumból irányítják a korrupciót, ráadásul annak a vezetőnek a kezében futnak össze a szálak, aki a Pegasus-kémszoftver bevetéséről dönt. Nálunk tehát az állam nem a bűnözőket figyeli titkosszolgálati eszközökkel, hanem egy bűnöző figyel meg tisztességes állampolgárokat, újságírókat, vállalkozókat.

Márki-Zay Péter: Magyarországon egy bűnöző figyeli meg a tisztességes állampolgárokat

Az Igazságügyi Minisztériumból irányítják a korrupciót, ráadásul annak a vezetőnek a kezében futnak össze a szálak, aki a Pegasus-kémszoftver bevetéséről dönt. Nálunk tehát az állam nem a bűnözőket figyeli titkosszolgálati eszközökkel, hanem egy bűnöző figyel meg tisztességes állampolgárokat, újságírókat, vállalkozókat. - írja közösségi oldalán Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Völner Pál lemondása kapcsán.