Így dolgoztak a végrehajtók Völner Pál választókörzetében

Így dolgoztak a végrehajtók Völner Pál választókörzetében

Egy 2018 szeptemberi esetet elevenített fel közösségi oldalán Nunkovics Tibor, az ellenzék közös jelöltje Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókerületében, amelyből világosan látszik, hogy hogyan is működött a végrehajtás a fideszes Völner Pál választókerületében. 

Lemond Völner Pál, miután vesztegetés elfogadásával vádolta meg az ügyészség

Nem követett el bűncselekményt, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról Völner Pál - olvasható a kormánypárti politikus 24.hu-hoz eljuttatott közleményében. Kedd reggel robbant a hír, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Eszerint még 2018 szeptemberében egy bajóti idős férfit akartak az utcára rakni a végrehajtók, amit akkor a Jobbik aktivistáinak és politikusainak közreműködésével sikerült megakadályozni. Az eset előzménye, hogy a férfi volt felesége a háza tulajdonjogát egy ajándékozási szerződés révén magára íratta és sokmilliós banki kölcsönöket vett fel, amiket nem fizetett, ennek következtében akarták az idős férfitól elvenni azt a házat, amelyért harminc éven keresztül dolgozott.

Azt az ajándékozási szerződést, amelynek révén a bajóti férfi nyakába az általa fel nem vett hitelek törlesztőrészlete szakadt, a végrehajtással kapcsolatos vesztegetésbe belebukott fideszes Völner Pál ügyvédi irodája készítette.

Viszont a történetben van még egy érdekesség, hiszen az idős úr állítása szerint nem az ő aláírása szerepel azon a szerződésen, amellyel kiforgatták vagyonából

- tette hozzá Nunkovics Tibor.

A végrehajtás működését jól szemlélteti, hogy a folyamatban lévő bírósági ügy lezárását, amely az ingatlan tulajdonosi helyzetét tisztázta volna, meg sem várták, hanem szinte azonnal nekiláttak a kilakoltatásnak úgy, hogy az idős férfinak nem volt hova mennie.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat több ezer oldalnyi bizonyítékot gyűjtött Völnerék ellen

Hamarosan feloldhatják annak a büntetőeljárásnak a dokumentumait, amelyben Varga Judit igazságügyi miniszter helyettese, Völner Pál is érintett, méghozzá gyanúsítottként - tudta meg a hvg.hu. A lap értesülései szerint az ügyben gyanúsítottak telefonjait hónapok óta lehallgatta a Pintér Sándor belügyminiszter irányítása alá tartozó szervezet, a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

Egy évvel később azonban megtörtént a kilakoltatás, a végrehajtók a hatóságok asszisztálása mellett vették el a házat a férfitól. Végül egy névtelen felajánló és a helyi jobbikosok segítségével szerencsére sikerült megnyugtatóan rendezni Gábor bácsi lakhatását.