Nem állt le az élet: "Korona hotelben" zajlik az X-Faktor válogatója

Nem állt le az élet: "Korona hotelben" zajlik az X-Faktor válogatója

A magyar kormány március 8-án szigorított a járványügyi intézkedéseken, ennek értelmében számos szolgáltatónak és kereskedőnek be kellett zárnia. Vagyis csak kellett volna, ugyanis rögtön az első napon kiderült, hogy a túlegyszerűsített politikai kommunikáció és a valóság között bőven maradt még tér. Ennek nyomán tartott nyitva rengeteg olyan üzlet, aminek elméletileg zárva kellett volna lennie, például úgy, hogy a vásárlók az online rendelt árukat személyesen, mint csomagátvevő ponton, de gyakorlatilag az üzletben vehették át.

Bár az ember elsőre talán azt gondolná, hogy a szigorított járványügyi intézkedések alatt zenei tehetségkutató műsorok toborzása sem lehetséges, valójában ez sem egészen igaz. Miután egy olvasónk felhívta a figyelmünket egy plakátra, ami szerint az RTL Klub-on látható X-Faktor március 13-án tart személyes megjelenést igénylő meghallgatást - bár nyilván nem szándékosan, de a fekete humor kedvelőinek egy kis bon-bonként a nyíregyházi Korona Hotelben -, kíváncsiak voltunk rá, hogy ez valóban így lehet-e, vagy pedig a műsornak is keresztbe tettek a korlátozások.

plakát

Felhívtuk a plakáton megadott számot, amin keresztül az egyik szervező elmondta, hogy a hatályos jogszabályok értelmében valóban megtarthatják a válogatót. Megkerestük a hotelt is, ők sem tudtak arról, hogy bármilyen változás lenne a februárban meghirdetett programhoz képest.

Az X-Faktor munkatársa felhívta a figyelmünket arra, hogy az egyéni (ez legfeljebb három főt jelent) válogatón szigorú egészségügyi ellenőrzések vannak, az ott dolgozókat folyamatosan tesztelik, a jelentkezők pedig előzetes regisztráció után érkezhetnek.

A meghozott szabályok pedig álláspontjuk szerint elegendőek ahhoz, hogy a munka a törvényi kereteknek megfelelően folytatódjon.

Az online is elérhető részletek szerint az egyéni meghallgatásra érkezőknek többek között nyilatkozniuk kell arról, ők vagy családtagjaik voltak-e koronavírus-fertőzöttek, jártak-e külföldön, tartózkodtak-e karanténban, vagy találkoztak-e a közelmúltban olyan személlyel, aki elkapta a vírust. Ezen felül a védelmi intézkedések között lázmérés, folyamatos kézfertőtlenítés szerepel, valamint az is, hogy a helyiségben csak az előadók és a legszükségesebb produkciós személyzet tartózkodhat, a maszkot pedig csak az előadók vehetik le addig, míg szerepelnek.

A kormány március 4-én jelentette be a Kormányinfón, hogy az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig bezárnak, az újabb szigorításokról a járványügyi adatok fényében fognak dönteni.