Nőnek adta ki magát a neten, erotikus fotókat kért udvarlójától, majd azokkal zsarolt ki tőle pénzt egy férfi

Nőnek adta ki magát a neten, erotikus fotókat kért udvarlójától, majd azokkal zsarolt ki tőle pénzt egy férfi

Újabb példáját láthatjuk annak, egyesek mennyire felkészületlenül használják az internetet, és milyen meggondolatlanul cselekszenek, miután jogerősen 20 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt és több mint egymillió forintos kártérítésre kötelezett a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken egy férfit, aki női álprofillal kicsalt intim képekkel zsarolt egy férfit.

A vádlott még 2017-ben egy társkereső oldalon nőnek adta ki magát, az álprofilnak köszönhetően vette fel vele a kapcsolatot egy férfi. A vádlott - akivel naponta váltott üzeneteket - rávette áldozatát arra, hogy intim jellegű fotókat küldjön magáról.

A kapcsolatváltások során vonatjegyvásárlásra, gyermek betegségére és más okokra hivatkozva kölcsönt is kért a vádlott, mégpedig egy ismerőse - a másodrendű vádlott - nevén lévő, de közösen használt bankszámlára. A sértett eleinte eleget tett a "nő" kérésének, de később elzárkózott ettől, ezért a vádlott fenyegető üzeneteket küldött neki, hogy amennyiben nem fizet neki, közzéteszi az intim tartalmú fényképeit.

Mire a sértett a rendőrséghez fordult, már mintegy 1,1 millió forintot zsarolt ki tőle az álprofillal rendelkező vádlott.

A Keszthelyi Járásbíróság januárban folytatólagosan elkövetett zsarolás miatt 20 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a zsarolót, akit 454 ezer forint kártérítésre is kötelezett. A másodrendű vádlottat a bíróság a folytatólagosan, társtettesként elkövetett zsarolás alól bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette.

A Zalaegerszegi Törvényszék pénteken jogerős ítéletében helybenhagyta a felfüggesztett börtönbüntetést és a csaknem teljes kár, vagyis mintegy 1,1 millió forint visszafizetésére kötelezte a vádlottat.