Szégyen: A magyarok lassan Romániába járnak dolgozni

Szégyen: A magyarok lassan Romániába járnak dolgozni

A bérek tekintetében az utolsók között van hazánk az Unióban. A hazai rekordinfláció ráadásul az alacsony magyar béreket még értéktelenebbé teszi. Folytatódott a bérek emeléséért indított aláírásgyűjtési kampány.

Veszprémben folytatódott a hazai bérszínvonal emeléséért folytatott aláírásgyűjtés – számolt be az N1 TV. A Jobbik-Konzervatívok kezdeményezésének célja, hogy felhívja a figyelmet arra a válságra, amit a magas infláció miatt a bérek értékcsökkenése okoz.

Hiába keres itt mondjuk az ország keleti megyéivel összehasonlítva valóban valamennyivel többet egy átlagos veszprémi polgár, de azért ezek a bérek is nagyon lényegesen elmaradnak nemhogy az osztrák bértől, de már a környező országok béreitől is.

– nyilatkozta Brenner Koloman, a párt frakcióvezető-helyettese.

Hozzátette: lassan már Szeged környékéről szégyen szemre Romániába járnak dolgozni a magyar polgárok, mert többet keresnek.

A Jobbik-Konzervatívok a költségvetésben támogatni kívánná azt, hogy a hazai kis- és középvállalkozások célzottan kapjanak forrásokat a bérek felzárkóztatására – magyarázta a jobbikos politikus. Hangsúlyozta: ilyen a felelős és konzervatív politika.

A hazai infláció és az ennél is magasabb élelmiszerinfláció miatt a magyar emberek érzik, hogy a fizetésük egyre kevesebbet ér, ezen pedig a kormánynak kell változtatnia a bérek folyamatos emelésével.

Brenner Koloman kitért arra is, hogy a kormány azon törekvése, hogy olcsó, külföldi munkaerővel töltené fel a dömpingszerűen felépített akkumulátorgyárakat, szintén nem a magyar emberek érdekeit szolgálja.

(Címlapkép: Wikimedia )