Lebukás: 10 ezer filippínó vendégmunkást importálna hazánkba a Fidesz

Lebukás: 10 ezer filippínó vendégmunkást importálna hazánkba a Fidesz

A kormány nem verte nagy dobra, de egy Fülöp-szigeteki lebuktatta, hogy a szervezett vendégmunkás-import keretein belül onnan is várnak 10 ezer embert. Ezeket az állásokat sem magyarok fogják betölteni.

A Fülöp-szigeteki TV Patrol nevű hírműsorban beszámolnak róla, hogy Magyarországon 10 ezer filippínó vendégmunkásra lenne szükség, akik gyári vagy mezőgazdasági munkásként havi 193 ezer forintot keresnének – hívta fel a figyelmet a Telex egyik olvasója.

Az ukránok már inkább nyugatabbra mennének a magasabb bérekért, de a filippínók körében egyre népszerűbb Magyarország.

Az európai országok népszerűsége egyre növekszik a filippínók körében, így köztük Magyarország is. Hazánkban jelenleg az ukrán vendégmunkások vannak legtöbben, azonban számuk egyre csökken, mivel tőlünk nyugatabbra (és északabbra) már jobb pénzt kapnak ugyanazért a munkáért. A Jobbik-Konzervatívok szerint tudatosan alacsonyan tartott magyar bérek viszont a délkelet-ázsiai ország munkavállalói számára még csábítóak.

A KSH adatai alapján is tudni lehet, hogy a Fülöp-szigetekről érkező vendégmunkások száma folyamatosan nő, és a Jobtain HR Szolgáltató is kiadott egy sajtóközleményt, miszerint egyre több filippínó jön Magyarországra dolgozni – derül ki a Telex cikkéből.

Úgy néz ki, hogy a kormány a magyarok bére helyett a külföldről behozott vendégmunkások számát növeli.

Legalábbis így látja, a Jobbik-Konzervatívok, akik nemet mondanak a megélhetési bevándorlásra. Az ellenzéki párt inkább úgy oldaná meg a munkaerőhiányt, hogy a bérek rendezésével hazacsábítaná a nyugatra menekült honfitársainkat, valamint egy béralappal segítenék a hazai kis- és középvállalkozásokat.

A kormány által szervezett vendégmunkás import jelenségét az is bizonyítja, hogy a Fülöp-szigeteki magyar konzulátus aktívan részt vesz az ottani munkaerő hazánkba áramoltatásában.

(Címlapkép: TV Patrol/facebook)