Bereczki Miklós: a Fidesz Bernáth Zoltán mögé bújik Soroksáron

Bereczki Miklós: a Fidesz Bernáth Zoltán mögé bújik Soroksáron

Történelmi jelentőségű lehet az október 13-i önkormányzati választás, mert a világnézeti különbségeket félretéve összefogó ellenzéki pártok legyőzhetik az önkényuralmi rendszert építő Fideszt – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Bereczki Miklós. 

Az ellenzéki pártok soroksári polgármester-jelöltje hangsúlyozta: a tavalyi országgyűlési választásokon nem szerezhettek volna kétharmados parlamenti többséget a kormányerők, ha egy hasonló együttműködés már akkor megvalósul. 

"Mi a döntő lépést megtettük, most a választókon a sor, hogy felelős döntést hozzanak jövő vasárnap"

 - hangsúlyozta Bereczki. 

A politikus felhívta a figyelmet: a Fidesz taktikát váltott erre az önkormányzati választásra, több helyen már nem mernek a kormánypárt logójával jelöltet állítani, hanem „egy odaküldött emberük” indul papíron civilként.

Hasonló a helyzet Soroksáron is, ahol Bernáth Zoltán „álcivil” jelölt mögé bújik a Fidesz

– mutatott rá Bereczki.

Hozzátette: Bernáthtal szemben kifogást  nyújtottak be a Helyi Választási Irodánál, mert szórólapját „nem megfelelő formátumban” bocsátotta ki. A politikus csütörtöki Facebook bejegyzéséből kiderül: a kiadványról semmilyen módon nem derül ki, hogy az kinek a megbízásából készült, ki finanszírozta, azon semmilyen elérhetőség, cím, telefon, e-mail nem szerepel. Bereczki azt írja, 

"nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy a Fidesz finanszírozza Bernáth Zoltán kampányát, ők támogatják a háttérből."

Bereczki „tűrhetetlennek” nevezte, hogy „egy tősgyökeres soroksári sváb alapító család sarja”, az Itthon Vagyunk Egyesület polgármester-jelöltje, Weinmann Antal ellen olyan „álnok, hazug lejáratóhadjárat" indult, hogy kénytelen volt visszalépni. Hangsúlyozta: minden olyan soroksári ember és szervezet munkájára számít, akik a változást szeretnék elősegíteni a kerületben.  

Az ellenzéki polgármester-jelölt szerint „köztudomású", hogy Soroksáron az utóbbi időben „nagyon nem mennek jól a dolgok." Jellemző példaként említette, hogy a főtéren mozgó kocsiból árulják a hentesárut. Az elmúlt huszonöt évben Soroksár lényegében szemétlerakóhellyé vált, eltűntek a nyilvános illemhelyek, sorra zárnak be a helyi kisvállalkozások, legutóbb egy cukrászda – sorolta az egyre súlyosabb gondokat Bereczki. 

„Szabolcsi zsákfalukban vannak ilyen viszonyok”

 - jegyezte meg a politikus.

Soroksár lehetne ökokincs, ehelyett ma csak szemét van és mocsok

Ha a világranglistával hasonlítjuk össze a legfrissebb adatokat, akkor azt látjuk, hogy amíg egy II. kerületi nő várható élettartama egy britével állítható párba, addig egy soroksári nő csak olyan hosszú életre számíthat, mint egy macedón vagy egy mauritiusi - írta a 24.hu a KSH adataira hivatkozva.

Bereczki Miklós szerint ilyen körülmények között a kerület polgárainak tulajdonképpen könnyű lesz dönteniük. 

„Ha a kormánypártok által támogatott jelöltre szavazunk, akkor azt a huszonöt évet támogatjuk, amely ide vezetett. Ha viszont előrelépést szeretnénk, akkor az ellenzéki összefogásra kell voksolnunk”

 - hangsúlyozta a polgármester-jelölt. Hozzátette: úgy érzi, az emberek nagy többsége érzi a változás szükségességét. 

Bereczki Miklós: bebizonyítjuk, hogy jobban tudjuk vezetni Soroksárt

Bereczki Miklósnak jutott a feladat, hogy Budapest legegyedibb kerületében, Soroksáron vezesse győzelemre az ellenzéket a helyi civilek mögé bújt Fidesszel szemben. Az ellenzéki pártok rendszerváltásra készülnek, fejlődő pályára állítanák a várost, de interjúnkból az is kiderül, hogy miért készült közös fotó Karácsony Gergellyel, és mit gondol a polgármesterjelölt a baloldali pártokkal való összefogásról.