Megszólalt a megvert magyar kamionos

"Halálközeli élmény" volt a magyar kamionsofőrnek, amikor migránsok megverték csütörtökön Franciaországban, a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában - nyilatkozta a férfi az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A kamionos elmondta: hajnali négy körül arra kelt fel, hogy nagyon mozog az autója. Kinézett, és a jármű hátuljánál egy-két embert látott. Rájuk szólt, de nem mentek el, közben viszont mások mögé kerültek és rátámadtak.

A sofőr ekkor visszamenekült a fülkéjébe, azonban a migránsok betörték a két oldalablakot és tovább ütlegelték, majd elmenekültek.

Az áldozat ekkor tiszta vér volt, nem bírt továbbmenni, reggel fél hét körül egy franciát kért meg, hogy segítsen rajta, a külföldi sofőr szólt a mentőknek és a rendőröknek.

[fb_pages_codes:immigration]

Elmondása szerint munkáltatója a támadás hajnalán azt mondta neki, hogy Magyarországról nem tudnak intézkedni az ügyében, ezért magára maradt.

Először alapellátást kapott egy kórházban, majd átvitték máshová, ahol komolyabban foglalkoztak vele: négy helyen összevarrták és infúziót adtak neki.

Az áldozat közölte:

több helyen belilult a bőre az ütésektől, az arca feldagadt, ezért alig tud beszélni, protézisét összetörték, négy ép foga közül pedig kettő annyira meglazult, hogy valószínűleg ki kell húzni.

Jelenleg egy szállodában tartózkodik, innen a rendőrök péntek reggel elkísérték a kamionjához, hogy magához tudjon venni néhány ruhát és tisztálkodási eszközt. Odaérve az egyenruhások hét migránst szedtek le a járművéről, a bevándorlók már akkor is a pótkocsin lehettek, amikor őt megverték - mondta.

A megvert kamionsofőr közölte, hogy péntek hajnalban rémálma volt, ezért felugrott az ágyból. Hozzátette: szombaton mennek érte Magyarországról, munkáltatója küld egy váltósofőrt, aki továbbviszi a kamiont, egy másik kollégája pedig őt szállítja haza.

Szombaton hozzák haza a migránsok által megvert magyar kamionost

Menczer Tamás felidézte: a támadás a csütörtökön, hajnali négy órakor történt az A25-ös autópályán, Lille közelében, Calais tól mintegy 100 kilométer távolságra. Elmondta, hogy a magyar kamionos épp a pihenőidejét töltötte, amikor észlelte, hogy a ponyva mozog. Miután kiszállt és kérdőre vonta az ismeretleneket, azok rárontottak.

Forrás
MTI