Mégis nyomoznak az urizáló fideszes polgármester lakásmutyija kapcsán

Az ügyészség végre az asztalra csapott.

Hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a IX. kerületi Ügyészség a Budavári Önkormányzat által fillérekért osztogatott bérlakások ügyében, írja a hetilap.

A fideszes Nagy Gábor Tamás által vezetett I. kerületben aprópénzért kiadott önkormányzati ingatlanok miatt már Hegedűs Lórántné, a Jobbik parlamenti képviselője, a fideszes Tényi István és Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke is feljelentést tett.

A rendőrség azonban nem akarta venni a lapot, a feljelentéseket pedig azzal az indokkal utasították el, hogy szerintük nem történt bűncselekmény.

Az ügyészség viszont felülbírálta a hatóságot:

kötelezték a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztályát, hogy igenis vizsgálják ki az ügyet.

A pofátlan kormánypárti ingatlanüzérkedésről alábbi cikkeinkben olvashat bővebben:

"Közösségi értékmegőrzés", hogy a fideszes haverok szinte ingyen urizálnak a Várban

Az RTL Híradó összeállításából kiderül ugyanis, hogy a kormánypárt helyi politikusainem üzleti szempontok, hanem "közösségi értékmegőrzés" alapján adják bérbe a Várnegyed ingatlanjait.A kerületi Fidesz szerint, míg a baloldal már dobra verte volna a várfalon belüli épületeket, addig ők azon fáradoznak, hogy "polgári otthonok" is maradjanak a Várban, ne csak az üzleti ingatlanok szaporodjanak.

Így röhög a képünkbe a Várnegyedben 81 ezerért lakást bérlő fideszes polgármester

Ha piaci áron bérelné a lakást, az becslések szerint 200-400 ezer forintba kerülne. A kerületi LMP-s önkormányzati képviselő dr. Gallowich Margit novemberben tett fel kérdést ezzel kapcsolatban a polgármesternek, a válasz pedig most érkezett meg, az Index közölte. Tisztelt képviselő asszony!

Nevetséges áron bérel önkormányzati lakást a fideszes polgármester, kiderült, kinek köszönheti

A környéken a hasonló méretű lakások minimum havi 200 ezerbe kerülnek, de van olyan is, amiért 370 ezret kérnek el. Nagy Gábor Tamás piaci pályázat útján jutott a lakáshoz, amit a képviselő-testület állandó bizottságainak elnökeiből álló négytagú testület bírált el 2013-ban. A négy bizottsági elnök közül akkoriban három fideszes, egy pedig szocialista volt.