Biztos vagyok benne, hogy Putyin meg akar öletni – Bill Browder

fotó: Linkedin

Bill Browder úgy gondolja, hogy megölhetik, Magyarországnak pedig azt üzeni, hogy a saját szabadságunkat kockáztatjuk, ha Putyinnal barátkozunk.

Az orosz elnök egyik ellenségével a Mandiner közölt interjút. Bill Browder sikeres befektetési bankár volt Oroszországban, majd emberi jogi aktivista vált belőle és Londonba költözött. Élettörténetét Vörös jelzés című könyvében is olvashatjuk.

A korábban befektetési alapot vezető Browder viszonya eleinte pozitív volt Putyinnal, az első három elnöki évét jónak értékeli, aztán jött egy fordulat. Mihail Hodorkovszkij – az egyik legbefolyásosabb orosz oligarcha – szembe került az elnökkel, majd börtönbe zárták, ezután valamennyi erős ember inkább együttműködött az elnökkel.

2005-ben Browder nem léphetett be Oroszországba, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva, a cégeit pedig ellehetetlenítették.

Arra a kérdésre, miszerint Putyin továbbra is meg akarja-e öletni, így válaszolt:

Ebben egészen biztos vagyok. Most még inkább, hogy már az Egyesült Államok sem fenyegeti.

Miután adócsalással vádolták Oroszországban, Szergej Magnyitszkij volt az ügyvédje. Őt később szintén lecsukták, majd 2009-ben a börtönben addig vallatták, míg bele nem halt. Browder felelősséget érez emiatt.

Ha nem lett volna az ügyvédem, még mindig életben lenne.

Putyin külpolitikájáról is elárulta véleményét, mely szerint az orosz elnök célja, hogy szétverje a NATO-t, még akkor is, ha nem reális, hogy katonailag támadást indítson ellene. 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. december 11. | 16:51
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
1
sss
2019. december 11. | 11:43
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.

Egy olasz, mások által művésznek mondott furfangos furkó a művészet jegyében egy banánt ragasztott egy falra, amit egy másik, mások által művésznek mondott úr leszedett és megevett, magától értődő módon: a művészet jegyében.

Természetesen egyik sem számít művészetnek, műalkotásnak, csak egy banánnak és evésnek.

Amivel ugyanakkor jó kis üzletet lehet csinálni: a művészetnek hívott banánnal a kitaláló eddig csaknem 400 ezer dollárt keresett, vagyis vannak olyan idióták a világban, akik értik a "globális kereskedelem szimbólumának" szánt banánt.

Aki kíváncsi az érdemtelen emberek nevére és érdemtelen tettükre, ide kattintson.