Lázár azt kérte, máshol se legyen népszavazás és kritizálta a tájékoztatást is

Lázár János azt javasolta szerdán egy Algyőn tartott lakossági fórumon, hogy ne tartsanak népszavazást a településen. A politikus a tájékoztatás hiányát tartja a legkomolyabb problémának. A kormány és az önkormányzat támogatását megkapta a beruházás, az ott élők bizalmát sikerült elnyernie a befektetőnek – hangsúlyozta.

Felidézte, a kormány támogatási szerződést kötött a befektetővel, és kiemelt beruházássá nyilvánította az Algyőre tervezet vegyi üzem építését. Civil kezdeményezésre – amelyhez a Fidesz és a KDNP helyi politikusai is csatlakoztak – aláírásgyűjtés indult annak érdekében, hogy a kockázatot jelentő vegyi üzem helyéről kérdezzék meg az algyőieket.   Lázár szerint, ha több mint ezeregyszázan úgy gondolták, beleszólást kérnek a település ügyeibe. A politikus hangsúlyozta, ha egy ötezres közösségben ennyi embernek kételyei vannak, akkor azt nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A voksolás aktualitását vesztette, fölösleges lenne a szavazásra 3 millió forintot elkölteni – közölte Lázár, hozzáfűzve, álláspontja szerint egy ilyen önkormányzati döntés esetén nem emelne törvényességi kifogást az illetékes kormányhivatal.