A Goldman Sachs olyat mondott Marine Le Penről, amire kevesen számítottak

"A politikai korrektség miatt hazudnak az emberek a felméréseken."

Vedral szerint "bár az alapfelállás az, hogy (Le Pen) nem fog nyerni, legjobb esetben is naivitás, legrosszabb esetben pedig felelőtlenség azt hinni, hogy nem lenne rá képes".

A szakember a kutatásokban bizonytalanokként megjelenő választók viszonylag magas, 42 százalékos száma alapján azonban arra int:

sok lehet a rejtőzködő Le Pen-szimpatizáns, akik a megbélyegzéstől félve nem merik felvállalni, hogy a Nemzeti Front jelöltjére húzzák az ikszet a második fordulóban.

"A politikai korrektség miatt hazudnak az emberek a felméréseken. A populista jelöltek ezért profitálhatnak a 'szégyellős szavazók' voksaiból"

- fogalmazott Vedral, majd hozzátette: ha csak a bizonytalanok kétharmada Le Penhez pártol, a jobboldali pártvezér könnyűszerrel győzelmet arathat.

A Nemzeti Front elnöke már készen áll

Eközben Marine Le Pen vasárnap több ezer ember előtt tartott beszédében, Lille-ben erőteljesen ostorozta a globalizmust és nem jósolt túl rózsás jövőt az EU-nak:

"Az emberek többé nem akarják a létét, ezért az Európai Unió össze fog omlani (...). Az emberek és a nemzetek Európájára fogjuk leváltani, ami új lendületet ad majd a federalisták által megsebzett európai álomnak."

Beszédében a liberális Macronnal is élesen szembehelyezkedett: a volt bankárt a "politika Jean-Claude Van Damme-jának" nevezte, mert szerinte "a mondandójának nagy részét nem lehet érteni, amit mégis, az ijesztő".

A kampánygyűlésre pár nappal az után került sor, hogy Le Pen visszatért Moszkvából, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott.

Új világrend születik: Marine Le Pen és Vlagyimir Putyin találkozott

Putyin hozzátette: Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy bármely francia politikai erő képviselőivel tárgyaljon, és "egyforma kapcsolatokat" kíván fenntartani a kormánnyal és az ellenzékkel. Putyin szerint ugyanezt teszik Moszkva európai és egyesült államokbeli partnerei is. Az orosz vezető elmondta, hogy a kétoldalú kapcsolatokról és az európai helyzetről kíván tárgyalni a francia politikussal.