A kivándorolt magyarok hazacsábításáért küzdenének

Megdöbbentőek az adatok.

Kálló rámutatott: az elmúlt időszak statisztikái nem váltották be Orbán reményeit. A KSH legfrisebb adatai szerint 2016-ban közel 30 ezer magyar hagyta el az országot a jobb élet reményében. Kálló még megdöbbentőbbnek tartja azt, hogy a magyar diákok 54%-a rögtön elhagyná az országot, ha egy jobb álláslehetőséghez juthatna külföldön.

A Jobbik IT alelnöke szerint ráadásul még a 30 ezres adat is csalóka, hiszen csak azokat tartalmazza, akik a magyar társadalombiztosítási rendszerből kijelentkeznek, így a valós sázmok még sötétebb képet mutathatnak.

Kálló kijelentette: hiába a Fidesz pökhendi válasza, mely szerint a fiatalok csak kalandvágyból hagyják el az országot, azért döntenek így, mert élhetetlennek érzik azt.

A Jobbik elkötelezett abban, hogy az itt lévő fiatalokat itthon tartsa, a kintieket pedig megpróbálja hazacsábítani. Az ellenzéki párt megteremtené a külföldön élő magyarok számára a levélben való szavazás lehetőségét, hogy olyan politikai közeget teremthessenek itthon, ahová haza szeretnének jönni.

Sürgősen csökkentenék az albérletárakat, azonnal kollégiumfejlesztésekbe kezdenének, kibővítenék a CSOK-ot a diákokra, és elindítanák a bérlakásfejlesztési-programot is.

Kálló rámutatott: szükség van minőségi oktatásra is, amit jelenleg a diákok fele nem tart megfelelő színvonalúnak. Folytatják a küzdelmet az európai bérunió megteremtéséért is, hiszen ha itthon is annyit lehetne keresni, mint nyugaton, akkor az embereknek eszük ágában sem lenne külföldre távozni.