Hatcsillagos szállodát tervez a kormány Etyekre

Grandiózus fejlesztési programmal virágoztatnák fel az Etyek–Felcsút–Bicske határolta térséget.

A kormány 2015 decemberében nyújtotta az első támogatást, 2,3 milliárd forintot a Pannónia Szíve Programhoz, amelynek célja, hogy a Fejér, és részben Komárom-Esztergom megyében található, a Vértes, a Velencei-tó és Bicske által határolt terület turizmusát fejlessze.

A lap emlékeztet rá, hogy a térségben található Orbán Viktor miniszterelnök szülőfaluja, Felcsút, valamint a borászatairól is híres Etyek, ami a fejlesztés első ütemében a legtöbb támogatást kapja, és amit még külön miniszterelnöki biztos felügyel. A program keretében, részben európai uniós támogatásból hosszabbították volna meg a felcsúti kisvasutat Etyekig, de erről egyelőre letett a kormány.

A Pannónia Szíve Program azonban olyan terveket tartalmaz, hogy Pezsgőfürdő néven hoznának létre egy 9000 négyzetméteres létesítményt, ahol egy pezsgőmúzeummal kombinált élményfürdő lenne. Továbbá épülne a magyar találmányok emlékére Hungarikum-fürdő is, Rubik-kocka témájú medencékkel, golyóstoll alakú csúszdával, illetve C-vitamin bárral. A Bicske és Mány közötti térségben pedig interaktív Planetárium épülne, amelyben négydimenziós termekben lenne átélhető a valódi űrutazás élménye.

A grandiózus tervekhez tartozik, hogy a 4112 fős Etyeken és térségében épülne három darab háromcsillagos, három darab négycsillagos, és Magyarországon elsőként, egy hatcsillagos szálloda, ahová külföldi turisták özönét várnák. Hatcsillagos minősítést csak olyan hotel kaphat, ahol az alkalmazottak száma nem lehet kevesebb, mint a vendégeké, illetve nyilvános helyeken, például étkezés közben is adott az egyéni elkülönülés lehetősége.