Csiszár Jenő már a középfokú szóbelinél tart olaszból - bár lehet, hogy elhasalt a vizsgán

Kétmillió forintos fizetés a tét.

A Bors olvasó-riportere kedden az ELTE Origó Nyelvi Centrumban futott össze Csiszár Jenővel, akinek a vonatkozó lista szerint 13 órára volt jelenése, amikor is középfokon mérettette meg magát olasz nyelvből. Sietnie kell, ugyanis ősszig meg kell lennie a szükséges nyelvpapíroknak.

A Fidesz a sokadik házi bohócot nevezi ki magasrangú diplomatáknak

Mindezt egy kellően gátlástalan kormány egészen könnyen ki tudja használni. A recept sem bonyolult. Először nem árt deklarálni nemzetközi szinten jó hangos kocsmai stílusban, hogy a világban hatalmas változások zajlanak, a hagyományos diplomácia ortodoxszá vált, a fontos döntések úgyis a nemzetközi csúcsokon születnek meg (körülbelül így kezdett a második Orbán-kormány 2010-ben).

Márciusban a 444 írta meg, hogy Csiszár írásbeli vizsgát tett Kecskeméten olaszból, így amennyiben a keddi szóbelije is sikerült, megszerezhette a bizonyítványt.

A Bors érdeklődött is Csiszárnál, hogy sikerült a vizsgája, de ő azt állította, hogy szó sem volt ilyesmiről a napokban.

"Nem igaz, hogy most nyelvvizsgáztam volna, arra két hónapja került sor. Összesen 14-15 féle vizsgát kell a munkába állásomig teljesítenem, és teszem is a dolgom"

– zárta rövidre. Szemtanúk szerint azonban ez másként történt: Csiszár kedden 13 órakor szóbelizett a nyelvcentrumban.

Lehet, hogy nem sikerült neki?