Révkomáromban plakátol az OTP - kizárólag szlovákul

Új plakátkampányt indított az OTP, ám a felvidéki magyarságot továbbra is semmibe veszi a bank.

Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője osztotta meg Facebook-oldalán azt a Révkomáromban készült fotót, melyen látható, hogy a plakáton kizárólag szlovák szöveg szerepel.

Szávay korábban többször is felhívta már a figyelmet arra, hogy a magyar cégek a külhöni magyar területeken nem alkalmaznak magyarokat és nem használnak magyar feliratokat sem.

Korábban Orbán Viktornak is jelezte már a problémát, ám a miniszterelnök válaszában azt mondta, nincsenek olyan cégek, amelyekben a magyar állam olyan tulajdonosi helyzetben van, hogy akár származási, akár nyelvismereti kvótára adhatna utasítást. Saját pártja és az ellenzék képviselőit viszont arra biztatja, hogy ilyen jellegű igényeiket rendszeresen közvetítsék a cégek felé. (Úgy látszik, a stadionok VIP-páholyában erre a témára nincs idő, hiszen Orbán számos alkalommal szólhatott volna Csányi Sándornak.)

A jobbikos képviselő tavaly szeptemberben a Nemzeti Összetartozás Bizottságának ülésén ismét felvetette a problémát, ám Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár azt mondta, bár a Nemzetgazdasági Minisztériumban volt egyeztetés a cégek vezetőivel, ők jelezték, hogy számukra a gazdasági megfontolás az első.