Milliárdos szerződésekhez juttatja Habony érdekkörét a közmédia

Dőlnek a milliárdok a Kálomista Gábor és Habony Árpád érdekkörébe tartozó cégekbe, amelyek műsorokat gyártanak a közmédiának. Törvényi kötelezettsége a közpénzen működő MTVA-nak, hogy nyilvánosságra hozzon miden olyan szerződést, amelyet a közmédia 5 millió forint feletti értékben köt meg. A 444.hu szúrta ki, hogy ezeket a szerződéseket a vagyonkezelő honlapján hozzák nyilvánosságra egy időről időre aktualizált dokumentum részeként.

Kálomista Gábor cége, a Megafilm idén is egymilliárd feletti megbízást kap, de a producerrel szoros üzleti kapcsolatban álló Németh Gyula is 330 milliót számlázhat három hónap alatt a Balatoni Nyár adásaiért.

Jut bőven a Habony Árpád érdekkörbe tartozó Apropó Médiának is, amely 2011 óta több mint két és fél milliárd forintért gyártott produkciókat, de idén is több nagy költségvetésű műsort készít.

Jelentős pénzeket fizet ki az MTVA közvetítési jogokért is. Az NB1-es meccsekre 2016 és 2021 között egy közel 19 milliárd forintos megállapodást kötöttek az MLSZ-szel. A Magyar Kézilabda Szövetségnek 110 milliót, a Magyar Röplabda Szövetségnek 30 milliót, a jégkorongszövetségnek pedig 14 milliót fizet a közmédia közvetítési jogokért az idei szezonra.