Augusztus 20., tehát Soros György

Primitív, ostoba sorosozással silányítja le az állami ünnepet a Fidesz.

A Magyar Nemzet betekintést nyert abba a kommunikációs sorvezetőbe, melyet a kormány részéről küldtek szét a magyar nagykövetségekre, és ami az augusztus 20-i nemzeti ünneppel kapcsolatos megemlékezéseken elhangzó beszédekben megfogalmazandókat tartalmazza. A lap szerint ez alapján biztos, hogy a Fidesz és a kormány politikusai a magyarországi beszédekben is hasonlókat mondanak majd.

Az „Augusztus 20. kommunikációs üzenetek” munkacímet viselő egyoldalas kis dokumentum legfőbb üzenetét háromszor pirossal, vastag betűkkel szedték. Ez az üzenet pedig szó szerint így hangzik: 

"Választás előtt állunk: Szent István Magyarországa és a Soros-terv között".

Goebbels beájulna

A sorvezető ezután tizenegy pontba foglalja a megfogalmazandó üzeneteket. (Igaz, ebből három pont a már idézett „fő üzenet”. Eszerint „Augusztus 20-án Magyarországot ünnepeljük, amely soha nem ajándékba kapta a létét, hanem mindig meg kellett küzdenie érte”. Ezután a sorvezető alapján beszédet tartó nagykövetnek arról kell röviden értekeznie, hogy a magyar történelemben mindig fennállt a veszély, hogy valakik „idegenek kezére játsszák Magyarországot”, de ezt szerencsére még egyetlen nemzedék sem hagyta, ezért is lehetünk még itt. De! És itt jön először a „fő üzenet”.

A beszélőnek ezután a hazai kormánypárti sajtótájékoztatókon már megszokott egybites stílusban el kell magyaráznia a hallgatóságnak, hogy Soros le akarja rombolni Európa identitását, hogy egy „új, kevert, muszlimizált Európát hozzon létre”, ráadásul „villámgyorsan”, így ha nem vagyunk éberek, akkor a gyermekeink egy más világban nőnek majd fel, olyanban, „ami a legrosszabb rémálmainkban sem fordul elő”. A beszélőnek itt példákat is kell sorolnia, mégpedig „a tőlünk nyugatra lévő országokat, melyek naivak és erőtlenek voltak”, így „a terrortól rettegnek” és „saját kultúrájukról mondanak le az idegenek kedvéért”.

A beszédet tartónak ismét fel kell hívnia a hallgatóság figyelmét, hogy „választás előtt állunk”, hogy olyanokkal éljünk-e együtt, akik „támadják a kultúránkat”, vagy Szent István Magyarországát választjuk. Majd ismét el kell mondani a „fő üzenetet”.

Már a beszéd vége felé járunk, fel kell hívni a hallgatóság figyelmét, hogy nem csak Szent István korában voltak „belső ellenségek”, akik „más birodalmak részévé akarják tenni hazánkat” (vajon Koppány ezt tudja?), de természetesen napjainkban is, mert „így akarnak nyerészkedni és hatalmat szerezni”. Majd jön egy új elem, ugyanis a beszélőnek ezek után azt kell sugalmaznia, hogy Soros György azért szeretné, hogy „az idegenek megszállják hazánkat” és „egy nagyobb birodalom részévé” váljunk, mert ott „nekik talán pozíció juthat”.

A beszélőnek a végén ki kell hangsúlyoznia, hogy „Soros emberei” azok, akik „le akarják rombolni Szent István Magyarországát”, például úgy, hogy „kvótát akarnak ránk erőltetni” és lejáratni hazánkat. Mivel „Soros emberei már készen állnak”, ezért „nekünk is készen kell állnunk”.

A lap információi szerint a szöveg és a mondanivaló primitívségén többen is felháborodtak az érintett diplomaták közül, mert kifejezetten kínosnak tartják, hogy ilyenekről kelljen beszélniük egy olyan közegben, amelyben más színvonalú kommunikáció a napi gyakorlat.