Puccs a Fideszben? Félreállították a pécsi polgármestert egy nappal Orbán látogatása előtt

A választások előtt állítják félre Páva Zsoltot.

A lap szerint szerdai ülésén döntött a Fidesz-KDNP frakciószövetség pécsi városi képviselőcsoportja arról, hogy a város irányítását immáron egy új, stratégiai kérdésekben a döntéseket előkészítő, de sok esetben döntéshozó elnökség segíti a jövőben. A testületnek a polgármesteren és az alpolgármestereken kívül tagja lesz Csizi Péter és dr. Hoppál Péter parlamenti képviselő is.

Ez vicc?!

Ez mekkora trükk! Figyeljük csak meg az öt fideszes politikus névsorát: Páva Zsolt (polgármester), Decsi István (alpolgármester), Őri László (alpolgármester), Csizi Péter és Hoppál Péter (országgyűlési képviselők) - ők mind ott üldögéltek 2010 és 2014 között a pécsi képviselő-testületben. Ők fogják megkeresni a csődhelyzet felelőseit?

A közelgő választások, Pécs pénzügyi tennivalói, és az uniós fejlesztési források lehívásának finise kikényszerítette egy, a város működését dinamizálni képes testület létrehozását – mondta a lapnak Csizi Péter.

A fideszes országgyűlési képviselő megígérte, hogy az eddigi jogköreit mindenki megtarthatja, ugyanakkor mégis példátlan gyakorlat az, hogy egy polgármester kezéből így vegyék ki az irányítást egy pártban.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken látogat a városba, és mint arra a Szabad Pécs rámutatott, egyértelmű, hogy egy ilyen súlyú döntést nem véletlenül egyetlen nappal a kormányfő tervezett látogatása előtt hoztak meg. A lap szerint már régóta benne volt a levegőben egy ilyen lépés, de Páva Zsoltot a választások előtt leváltani nem lett volna jó döntés, így viszont lényegében megpuccsolták a párton belül.