Közülük kerül ki az úszók új elnöke

Öt elnökjelölt lesz a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) szeptember 24-én sorra kerülő tisztújító közgyűlésén.

A MÚSZ kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két olimpiai bajnok, az 1980-ban győztes Wladár Sándor, valamint az 1996-ban aranyérmes Czene Attila mellett Hornyák Viktor, a Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely elnöke, a sportágon kívülről érkező Horváth Gergely Domonkos, valamint Tóth István, a szentendrei úszóklub elnöke jelölt a posztra.

Gyárfás Tamást is jelölték, aki 23 évig irányította a szövetséget, ő azonban nem vállalta az elnökjelöltséget, ugyanis - ahogyan az MTI-nek hétfőn fogalmazott - azok az okok, amelyek miatt november 30-án lemondott posztjáról, továbbra is fennállnak.

A MÚSZ éléről a tagok szeptember 1-jén hívták vissza Bienerth Gusztáv elnököt, aki hét hónapig irányította a szervezetet. A közgyűlést azért kellett összehívni, mert a hazai rendezésű világbajnokságot követően a sorozatos lemondások után működésképtelenné vált az elnökség.

Potyognak ki a csontvázak az úszószövetség szekrényéből

Lapunk birtokába jutott információk szerint Bienerth Gusztáv 4 éves szerződést kötött az Arena céggel, ezt hajlamos volt töblettámogatásként beállítani.Ezzel szemben az úszószövetség a létező alapszerződés mellett évi 50 millió Ft+áfa értékben kapott támogatást. Ennek keretében az Arena biztosította a Jövő Bajnokai program résztvevőinek a sárga sportfelszereléseket.

(fotó: Huszti István / Index)

Forrás
MTI