Bűnözőnek állítják be a munkáját végző N1-est

Pár napja még a Kincsem Parkban énekelt a közönségnek, ma a címlapokon bűnözőként mutogatják.

Nincs könnyű dolga ma a zenészeknek, még a legnagyobbaknak is nehéz megélni hivatásukból. A Bermuda RockbanD énekese operatőri munkával próbálja kiegészíteni gázsiját – történetesen annál az N1TV-nél, amely a napokban a Ripost célkeresztjébe került. Mivel a hírcsatornát alaptalanul vádolva, a másik fél álláspontját meg sem kérdezve tett közzé hamis állításokat, így nem maradt más választásuk: kiküldtek egy újságírót egy operatőr társaságában, hogy megkérdezzék: mégis mi volt ezzel a cél, és miért nem tettek legalább kísérletet az alapvető újságírói etika betartására: megismerni és ismertetni a másik fél álláspontját.

Csakhogy érdemi válaszok helyett előbb kifogásokkal álltak elő, majd ócska, hazugságokon alapuló lejárató kampányt indítottak a kiküldött munkatársakkal szemben.

Aznap este már a TV2 Tények című műsora, reggelre a Ripost – és az érdekkörükbe tartó valamennyi média – címlapon hozta a szerkesztőségbe érkező kollégák arcát, azzal a felkiáltással, hogy bűnözők, és hogy „rátámadtak” a szerkesztőségre. Eközben nem csak a személyiségi jogaikat sértették meg, de hírnevük és becsületük is nagy nyilvánosság előtt szenvedett alaptalanul csorbát, hiszen az érintettek csak a munkájukat végezték.

Az operatőr zenekarának vezetője is felháborodásának adott hangot, hiszen rengeteg munkát és pénzt fektettek be az együttes jó hírnevének építésébe, amelyet most frontemberükön keresztül ért súlyos támadás.

De azon is érdemes kicsit elgondolkodni, hogy milyen demokráciáról beszélhetünk abban az országban, ahol egy újságírót, vagy pláne egy kamerát tartó operatőrt bűnözőnek titulálhatnak nyilvánosan, csupán mert rögzíteni szándékozik egy eseményt.

Frissítés: az N1TV újságírói feljelentést tesznek

Lapunk úgy tudja, hogy a tévé érintett kollégái a magukat sajtóorgánumnak nevező hazugsággyárak ellen jogi úton fognak elégtételt venni.