A rákospalotai polgármester megvonta a fideszes alpolgármester jogköreit és fizetését

Fotó: 168 óra

Hajdu László, DK-s XV. kerületi polgármester az elmúlt hónapok "politikai harcainak" következményeként elvonja a fideszes alpolgármester javadalmazását és jogköreit - írja az Index.

A Fidesz júniusban fel akarta függeszteni a polgármestert, végül a képviselők nem vettek részt az ülésen, ahogy a korábban az ügynek megnyert MSZP-s képviselő sem, így a testület nem tudott szavazni a fegyelmi eljárásról.

A Fidesz azért indítványozta a fegyelmi eljárást, mert a polgármester nem volt hajlandó végrehajtani a testület által elfogadott két határozatot, arra hivatkozva, hogy az abban szereplő közbeszerzések túlárazottak.

A jelenlegi intézkedést az váltotta ki, hogy a helyi Fidesz múlt héten is megpróbálkozott a polgármester leváltásával, végül a témát levették a napirendről.

Összeáll a Fidesz az MSZP-vel Újpalotán?

Az ülés napirendjén szerepelt a fideszes Agárdi János képviselő által kezdeményezett fegyelmi eljárás a polgármester ellen, aki a fideszes többség szerint elmulasztotta egy óvodai és bölcsődei felújításokról szóló határozat végrehajtását. Hajdu László polgármester közölte, hogy szerinte túlárazás történt, ezért nem hajtották végre a felújítást, amit már korábban sem támogatott.