Súlyos feszültségek a Fidesz-sajtóban: Újabb munkatársak hagyják ott Andy Vajna tévéjét

Hitlerjugend, szalonnácik és a Fidesz-konyha - ezek jegyében telt a búcsú.

"Polgár Gézának, a Tények című hírműsor riporterének rendes felmondással, szeptember 21-én mondott fel a csatorna"

- áll az Andy Vajna tulajdonában lévő csatorna közleményében.

A riporter a portálnak úgy nyilatkozott, hogy egy nagyjából három héttel a felmondás előtti szakmai vitája miatt küldték el, amely során Kiss András felelős szerkesztővel támadt konfliktusa. Polgár hibát észlelt az egyik anyagában, ezért három perccel az adás előtt még szeretett volna belenyúlni abba.

A napi szerkesztő úgy döntött, nem kockáztatnak, mivel a riport elsőként szerepelt az adásmenetben, korábban pedig már volt arra példa, hogy egy hasonló beavatkozás miatt az egész adás összeomlott.

A riporter ezt követően több indulatos emailt is váltott kollégáival, amelyekben többek között

a hitlerjugend, a szalonnáci és a Fidesz-konyha kifejezések is szerepeltek.

A kiszivárgott levelezést a 24.hu hozta le, az e-mailekből kiderült, hogy a riporter Kökény-Szalai Vivien hírigazgató helyettesének, Tóth Tamás Antalnak is nekiment:

"Tamás nekem te ne magyarázd el, hogy mi az adásveszélyeztetés, mert a sarkon nem vagy a kérdésben"

- írta, majd hozzátette:

"Kérlek légy precíz. Ahogy egy televíziós. Ez most nem a Fidesz-konyha. Nem a megszokott terep."

Polgár később Kökény-Szalai Vivien hírigazgatót is csatolta a levélváltásba:

"Én azt szoktam meg, hogy hagynak dolgozni. Ha bármi para van, a vita maradjon tényszerű. Ha ezt a szösszenetedet az adásveszélyeztetésről nem vonod vissza, akkor a munkaügyi bíróságon foglak megizzasztani nagyon hamarosan. Tényszerűen. Tévészerűen. És nem csak ezért"

- írta.

Polgár az Indexnek elmondta: a hétvégi levélváltások után úgy ment be hétfőn dolgozni, hogy szinte biztos volt abban, ki fogják rúgni, de erre csak hetekkel később került sor.

"Kilencre behívtak, kilenc óra öt perckor már nem volt munkám."

- nyilatkozta a portálnak.

Kovásznai-Szász Réka is távozik

A 24.hu úgy tudja, hogy hétfőn - épp az ugyancsak távozó Kiss András társszerkesztő utolsó munkanapjára időzítve - a tavaly nyáron a Tényekhez érkező Kovásznai-Szász Réka is felmondott.

Úgy tűnik, a Tényeknél nem áll le az mmár hagyománynak tekinthető a láncreakció, hiszen korábban Kiss András is pont aznap mondott fel, amikor Tuka Nikoletta társszerkesztő az utolsó munkanapját töltötte.

Kovásznai-Szász a 24.hu-nak nem fejtette ki, miért távozik a csatornától, de annyit azért hozzátett: nem sértettségből hagyja ott a munkahelyét.